Foto: SVT Play
Foto: SVT Play

Melodifestivalen 2019: Poznati svi finalisti

Večeras je u Nićepingu održano peto takmičarsko veče ovogodišnjeg Melodifestivalena, poznatije kao Druga šansa, u kojem učesnici, koji su osvojili treće i četvrto mesto u prethodnim polufinalima, u duelima pokušavaju da izbore učešće u finalu.

Takmičari koji su večeras obezbedili učešće u finalu su Anna Bergendahl (ESC 2010), NanoLisa Ajax i grupa Arvingarna (ESC 1993).

Christer Björkman i Sarah Dawn Finer predstavljaju večerašnje finaliste. Foto: SVT (Stina Stjernkvist)
Christer Björkman i Sarah Dawn Finer predstavljaju večerašnje finaliste. Foto: SVT (Stina Stjernkvist)

Oni su se priključili finalistima koji su se plasirali direktno iz polufinalâ. Tokom ove takmičarske večeri je utvrđen i redosled nastupanja u finalu, 9. marta u Stokholmu:

  1. Norrsken (Severna svetla) – Jon Henrik Fjällgren
  2. Torn – Lisa Ajax
  3. Hello – Mohombi
  4. Victorious – Lina Hedlund
  5. On My Own – Bishara
  6. Ashes to Ashes - Anna Bergendahl
  7. Chasing Rivers  – Nano
  8. Hold You – Hanna Ferm & Liamoo
  9. I Do Me  – Malou Prytz
  10. Too Late For Love - John Lundvik
  11. Not With Me – Wiktoria
  12. I Do Arvingarna

U revijalnom delu pravo iznenađenje je bio nastup dvostrukog evrovizijskog pobednika Džonija Logana, koji je izveo pobedničku pesmu iz 1980. Hold Me Now. Pored njega, još jedan evrovizijski predstavnik je večeras pevao pred publikom u Nićepingu. U pitanju je Måns Zelmerlöw, koji je predstavio svoj novi singl Walk With Me koji peva sa švedskom pevačicom Dotter.

Objavljen je i broj glasova koji je pristigao za večerašnje takmičare, ali i koliko su glasova osvojili takmičari koji su izgubili u svojim duelima.

Duel 1: Andreas Johnson – 693 105 glasova

Duel 2: Vlad Reiser – 713 742 glasa

Duel 3: Martin Stenmarck – 671 850 glasova

Duel 4: Rebecka Karlsson – 793 704 glasova

Pristiglo je 7 244 085 glasova što je novi rekord za takmičarsko veče Druge šanse, a prikupljeno je 949 238  švedskih kruna (10 626 483 dinara) za organizaciju Radiohjälpen koja će sav prihod sa Melodifestivalena poslati gladnima u Jemenu.

Sledeće subote se održava finale Melodifestivalena 2019. u Friends Areni u Stokholmu, a redakcija OGAE Srbija ima tu čast da će po prvi put izveštavati sa lica mesta. Tokom sledeće nedelje očekujte sve detalje iz Stokholma!