jesc 2019 logo

Raspisan konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na Dečjoj pesmi Evrovizije 2019!

Radio-televizija Srbije raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na takmičenju za „Dečju pesmu Evrovizije“ 2019. godine. Svi zainteresovani autori svoje radove mogu poslati do 1. septembra 2019. godine, a uslovi konkursa su:

  •  da kompozicija traje najviše 3 minuta, a najmanje 2 minuta i 30 sekundi;
  •  da kompozicija mora da bude napisana i izvedena na jezicima u službenoj upotrebi u Srbiji;
  •  da tekst i melodija kompozicije nisu objavljeni, izvedeni i komercijalno korišćeni, u celini ili u delovima, pre 1. maja 2019. godine;
  •  da kompoziciju na sceni može da izvede najviše 6 izvođača;
  •  da najmlađi takmičar može imati 9 godina, a najstariji 14 godina na dan finalnog takmičenja
    24. novembra 2019. godine;
  •  da dete – izvođač koje je učestvovalo u pisanju/komponovanju pesme mora učestvovati u scenskom/uživo nastupu pesme kao pevač, plesač ili muzičar;
  •  da su autori i izvođači državljani Srbije, odnosno rezidenti Srbije;

Ovde možete preuzeti ceo tekst Javnog konkursa za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na međunarodnom takmičenju Junior Eurovision Song Contest 2019 i videti način i uslove učešća na njemu! 

Inače ovogodišnja „Dečja pesma Evrovizije“ održaće se 24. novembra u Poljskoj, u gradu Glivice, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Roksane Vegijel sa pesmom „Anyone I Want To Be“. Slogan ovogodišnjeg takmičenja je „Podeli radost“ (Share the Joy)

Do sada je 15 zemalja potvrdilo svoje učešće na ovom takmičenju, tako da ćemo pored predstavnika Srbije videti i predstavnike iz Albanije, Australije, Azerbejdžana, Francuske, Gruzije, Irske, Malte, Severne Makedonije, Holandije, Poljske, Portugala, Rusije, Ukrajine i Velsa.

Takođe, nezvanično očekuje se učešće i predstavnika Belorsije, Italije i Kazahstana, a u odnosu na prošlu godinu za sada je Izrael zvanično odlučio da se povuče sa ovog takmičenja.

Prošle godine predstavica Srbije Bojana Radovanović zauzela je predposlednje mesto na ovom takmičenju, sa kompozicijom „Svet“, koju je komponovala Marija Marić Marković poznatija kao Mari Mari.

Inače zanimljivo je to da je Srbija do sada imala ukupno 10 predstavnika na ovom takmičenju i da su nas skoro uvek predstavljali ženski izvođači – čak 9 puta i to za redom, dok su nas samo jednom predstavljali muški izvođači – grupa Neustrašivi učitelji stranih jezika i to sada već davne 2006. godine na našem prvom učešću. Da li će se tradicija nastaviti videćemo nakon 1. septembra.

Jedan komentar

  1. Dunja S. Kostic

    Jedva cekam 1. septembar