Foto:  Đorđe Bukvič
Foto: Đorđe Bukvič

RTS potvrdio – grupa Hurricane ide na Pesmu Evrovizije 2021.

Radio-televizija Srbije donela je odluku da grupa „Hurricane“ predstavlja Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ 2021. godine. Pobednice Beovizije 2020 tako će dobiti još jednu priliku da se predstave Evropi – novom pesmom.

Time su potvrđena naša ranija saznanja da će pobednice Beovizije predstavljati Srbiju u Roterdamu.

https://twitter.com/SerbiaESC/status/1339548816144551942?s=20

Kako navode iz RTS-a, nakon otkazivanja „Pesme Evrovizije“ prvi put u istoriji takmičenja zbog pandemije koronavirusa ove godine, mnoge zemlje učesnice odlučile su da svojim izabranim predstavnicima ponovo ponude da ih predstavljaju i sledeće godine, što su mnogi od njih i prihvatili.

Ističu da se tome se priključuje i Srbija u čije ime će pevati grupa „Hurricane“, koja je već nakon pobede na „Beoviziji“ osvojila srca velikog broja evrovizijskih fanova koji mesecima priželjkuju informaciju da se popularni trio vraća na Pesmu Evrovizije.

Iz javnog servisa navode da novo takmičenje sa „starim“ predstavnicima ipak ne dozvoljava predstavljanje zemlje istom pesmom, što znači da će svaka zemlja ponovo morati da prođe kroz proces izbora kompozicije.

RTS će u narednom periodu razmatrati kompozicije za uži izbor iz koga će u specijalnoj emisiji na Prvom programu RTS-a publika svojim glasovima izabrati pesmu kojom će „Hurricane“ predstavljati Srbiju na Evrosongu.