Foto: Miomir Milić
Foto: Miomir Milić

Grupa Hurricane će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2021.

Srbiju će na Pesmi Evrovizije 2021. u Roterdamu predstavljati grupa Hurricane.

Iako se RTS još nije zvanično oglasio, potvrda ove vesti nam je stigla od PR menadžera popularnih Uraganki. Kako nam je potvrđeno, RTS je odlučio da ostane pri svom izboru, odnosno da boje naše zemlje u Roterdamu brane devojke iz grupe Hurricane.

Prema pravilima takmičenja one će morati da odaberu novu pesmu, ali RTS još nije odlučio na koji način će izabrati pesmu, te da će se o tome odlučivati u narednom periodu. Za sada se jedino zna da ovogodišnja nesuđena srpska evrovizijska pesma – „Hasta la Vista“, ne može da bude u opticaju, jer je neophodno da pesma bude objavljena posle 1. oktobra 2020. godine.

Potvrda ove vesti došla je i od glavne i odgovorne urednice Zabavnog programa RTS-a, Olivere Kovačević koja je za portal 24sedam, potvrdila kako će devojke iz grupe Hurricane predstavljati Srbiju ukoliko se takmičenje bude održalo sledeće godine.

– „Hurricane” će predstavljati Srbiju sledeće godine ukoliko Evrovizija bude održana kao što je najavljeno. Pesma s kojom će nastupati biće izabrana posebno. Neće nastupati sa ovogodišnjom pesmom, nego ćemo posebno odabrati pesmu kojom će se one predstaviti na Evroviziji – rekla je Olivera Kovačević za 24sedam.

Podsećanja radi, ovogodišnje takmičenje za najbolju pesmu Evrope je otkazano usled pandemije izazvane koronavirusom. Takmičenje je otkazano, a mnoge zemlje su odlučile da ih na predstojećem takmičenju predstavljaju ovogodišnji odabrani predstavnici, dok je mali broj zemalja odlučio da izabere novog predstavnika.

Pobednička pesma Beovizije 2020. i nesuđena evrovizijska pesma „Hasta la Vista“

Jedan komentar

  1. Mila

    You go girls