ESC2021-PressPoll

Počelo OGAE glasanje u pres centru

Danas je počelo tradicionalno glasanje u pres centru koje organizuje OGAE International, najveća međunarodna mreža fanova Pesme Evrovizije, u saradnji as OGAE Holandija i platformom Votr. Glasanje je otvoreno samo za akreditovane predstavnike medija i zasniva se na njihovom ličnom mišljenju ko bi trebao da prođe u finale, odnosno pobedi, na osnovu ličnog utiska nakon odgledanih proba, tj. ovim glasanjem se ne predviđa krajnji ishod. Ove godine, predstavnici medija su akreditovani kako za prisustvo u Ahoy areni u Roterdamu, tako i za praćenje događaja onlajn putem, te će osim ukupnog stanja, biti prikazano i odvojeno stanje u obe kategorije. 

Glasanje za prvo polufinale traje do utorka do 20:30, za drugo polufinale do četvrtka do 20:30, a glasanje za pobednika u finalu do subote do 17:30. Pobednik glasanja će dobiti tradicionalnu Marsel Bezanson nagradu presa.

Trenutno stanje je sledeće (presek uzet 17. maja u 00:15):

1. POLUFINALE – ZBIRNI REDOSLED

OGAEPressPoll-SF1-Combined-1

 

 

 

1. POLUFINALE – Onlajn glasovi presa 

OGAEPressPoll-SF1-Online-1

 

 

1. POLUFINALE – Glasovi presa u Roterdamu

OGAEPressPoll-SF1-OnSite-1

 

 

Dakle, u prvom polufinalu je veoma neizvesna trka za vrh tabele. Trenutno vodi Malta sa svega 1 poenom razlike u odnosu na Kipar, nakon koga sledi Litvanija. Osim ove tri zemlje, akreditovani članovi koji ove godine pokrivaju takmičenje, u finalu vide i Rusiju, Ukrajinu, Švedsku, Belgiju, Hrvatsku, Azerbejdžan i Norvešku. Međutim, oni koji su u Roterdamu blagu prednost daju Izraelu u odnosu na Norvešku. Severnu Makedoniju i Sloveniju vide kao potpune autsajdere.

2. POLUFINALE – ZBIRNI REDOSLED

OGAEPressPoll-SF2-Combined-1

 

 

2. POLUFINALE – Onlajn glasovi presa

OGAEPressPoll-SF2-Online-1

 

 

 2. POLUFINALE – Glasovi presa u Roterdamu

OGAEPressPoll-SF2-OnSite-1

 

 

Što se tiče drugog polufinala, trenutno vodi Grčka, drugi je Island, a treća Švajcarska. Pored njih, u finale bi prošli i San Marino, Bugarska, Finska, Srbija, Albanija, Portugal i Moldavija. Ipak, onlajn akreditovani radije vide Austriju u finalu nego Moldaviju. Ovde su potpuni autsajderi Gruzija i Poljska, mada ne stoje dobro ni Letonija i Estonija.

FINALE – ZBIRNI REDOSLED

OGAEPressPoll-Winner-Combined-1

 

 

FINALE – Onlajn glasovi presa

OGAEPressPoll-Winner-Online-1

 

 

FINALE – Glasovi presa u Roterdamu

OGAEPressPoll-Winner-OnSite-1

 

 

Kada je reč o pobedniku Pesme Evrovizije, trenutno je favorit Francuska, druga je Italija, a treća Grčka. Srbiju troje priželjkuje kao pobednika, što je svrstava na 15. mesto za osvajanje takmičenja.