Foto: EBU / ANDRES PUTTING
Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Srbija nastupa 8. u finalu Pesme Evrovizije

Večeras je u Ahoy areni u Roterdamu održano drugo polufinale 65. Pesme Evrovizije. Kombinacijom glasova žirija i publike dobili smo novih 10 finalista čime je lista za subotu kompletirana. Među finalistima je i Srbija, zahvaljujući eksplozivnom nastupu grupe Hurricane koji je razmrdao sve u areni i kraj malih ekrana. „Loco Loco“ je za samo tri sata prikupio preko 600.000 pregleda na zvaničnom YouTube kanalu Pesme Evrovizije, što je ubedljivo najviše od svih večerašnjih takmičara.

Osim Srbije, u finale su prošli i Albanija, Bugarska, Moldavija, Portugal, Island, San Marino, Švajcarska, Grčka i Finska, dok su predstavnici Estonije, Češke Republike, Austrije, Poljske, Gruzije, Letonije i Danske završili svoje nadmetanje u Roterdamu.

Proglašenje finalista

Zanimljivo je da se mišljenje akreditovanih novinara u pres centru potpuno poklopilo sa rezultatima ovog polufinala kada su u pitanju zemlje koje su izborile plasman u finale.

Konačni rezultati glasanja pres centra za 2. polufinale

Konačni rezultati glasanja pres centra za 2. polufinale

Po završetku polufinala, takmičari su žrebom izvukli polovinu u kojoj će nastupiti, te je tako Srbiji određeno da će nastupiti u prvoj polovini finala. Potom su producenti šoua napravili konačan redosled nastupa, uzimajući u obzir žanr pesme, te će Srbija u subotu nastupiti pod brojem 8, nakon predstavnika Portugala, a pre članice velike petorke, Ujedijenog Kraljevstva. Finale će otvoriti, odnosno zatvoriti dve brze pesme sa izuzetno atraktivnim nastupima – kiparski „El Diablo“ i „Adrenalina“ San Marina.

Redosled nastupa:

 1. Kipar
 2. Albanija
 3. Izrael
 4. Belgija
 5. Rusija
 6. Malta
 7. Portugal
 8. Srbija
 9. Ujedinjeno Kraljevstvo
 10.  Grčka
 11. Švajcarska
 12. Island
 13. Španija
 14. Moldavija
 15. Nemačka
 16. Finska
 17. Bugarska
 18. Litvanija
 19. Ukrajina
 20. Francuska
 21. Azerbejdžan
 22. Norveška
 23. Holandija
 24. Italija
 25. Švedska
 26. San Marino

Rekapitulacija finalista

Finale je na programu u subotu od 21 čas uz direktan prenos na RTS 1, RTS Svet, RTS Planeti i eurovision YouTube kanalu. Komentator prenosa na RTS-u biće Duška Vučinić.

Pogledajte nastup Srbije u polufinalnoj večeri