francuska 2024.

Objavljena je prva pesma Evrovizije 2024! Slimane sa pesmom „Mon Amour“ predstavljaće Francusku u Malmeu

Iako smo već dugi niz godina navikli da Albanija bude ta zemlja koja će prva objaviti svoju evrovizijsku pesmu, juče pomalo neočekivano, francuska televizija France Télévisions, objavila je ime svog predstavnika na Pesmi Evrovizije 2024. koja će se održati sledećeg maja u Malmeu, Švedskoj.

Boje Francuske braniće, jedna od trenutno najvećih francuskih muzičkih zvezda, pevač i reper Slimane. Pesma koju će Slimane pevati na takmičenju nosi naziv „Mon Amour“.

Popularni francuski reper Slimane interno je odabran od strane francuske televizije, da predstavlja Francusku na predstojećoj Evroviziji. Vest je objavila francuska šefica delegacije.

Predstavnik Francuske na Pesmi Evrovizije 2024.

Slimane, čije je puno ime Slimane Nebchi, je francuski pevač i reper alžirskog porekla, koji je rođen 1989. godine u Parizu. Na početku svoje karijere radio je obrade poznatih pesama koje je objavljivao na Jutjubua veću popularnost, stekao je 2016. godine kada se takmičio u francuskoj verzioji talent šoua The Voice, gde je i pobedio. Nakon pobede objavio je veliki broj pesama, koje imaju milionske preglede na Jutjubu.

Pesma sa kojom će se takmičiti na Pesmi Evrovizije 2024. godine, nosi naziv „Mon Amour“ što u prevodu na srpski znači „Ljubavi moja“. Prema rečima samog pevača ovo je ljubavna pesma, koja predstavlja ljubavno pismo, koje šalje svim srcima koja će je poslušati. Pesma će u potpunosti biti izvedena na francuskom jeziku.

Inače, Slimane će biti 65. predstavnik Francuske na ovom takmičenju. Francuska kao članica velike petorke, ne učestvuje u polufinalnim večerima, već se njen predstavnik direktno plasirao u finale Evrovizije, tako da će on svoju pesmu na evrovizijskoj pozornici izvesti 11. maja. Da li Francuska posle 46. godina uspeti da se popne na muzički tron Evrope, ostaje nam da vidimo u maju sledeće godine.