Eurovision-2015-flag

Beč grad domaćin Pesme Evrovizije 2015

ORF, nacionalna televizija Austrije, saopštila je da će domaćin 60. Pesme Evrovizije biti glavni grad te zemlje, Beč.

W5486

Nakon dugog izbora grada domaćina (u konkurenciji su bili još i Insbruk i Grac), Alexander Wrabetz, generalni direktor ORF-a, rekao je da je „Beč grad muzike i umetnosti u srcu Evrope“. Zajedno ćemo sve uraditi kako bi 60. Pesma Evrovizije bila uspešna.“

„Veoma smo zadovoljni odlukom ORF-a na izboru Beča za domaćina sledeće Pesme Evrovizije“, rekao je Jan Ola Sand, supervizor takmičenja. „Uvereni smo da grad ima iskustva, ljude i kapacitet da bude domaćin najvećeg zabavnog događaja na svetu. U saradnji sa Bečom i ORF-om siguran sam da ćemo u maju videti tri sjajna šoua“.

Predstavnici evropskih zemalja će se takmičiti u Viena Stadthalle, koja za koncerte prima oko 16 hiljada ljudi i sastoji se iz šest manjih dvorana. U njoj su svoje koncerte održale najveće svetske muzičke zvezde, među kojima su Robbie Williams, Bob Dylan i Seline Dion. Lady Gaga je sledeća koja će u ovoj dvorani održati svoj koncert.

stadthalle

Takođe određeni su i novi datumi Pesme Evrovizije. Polufinala će biti održana 19. i 21. Maja, a veliko finale 23. maja 2015. Godine.

Inače, nešto ranije predstavila i novi redizajnirali logo, koji je dosta sličan sa starim. Jedina vidljivija promena je evrovizijsko srce koje je dobilo redizajnirani oblik.

eurovision_logo_detail