Ujedinjeno_Kraljevstvo_balon

Britanci kreću u potragu za pesmom

Britanski javni emiter BBC, saopštio je da kreće u potragu za izvođačem i pesmom, koja će ih predstavljati na Pesmi Evrovizije u Beču. Po rečima izvršnog producenta, Gaja Frimena, moraju naći brilijantnog interpretatora, a takođe i takvu pesmu, za koju će se vezati hiljade fanova ovog takmičenja u areni, ali i milioni gledalaca pored tv ekrana. Izabrani solo izvođač ili grupa, moraju biti spremni na izazov i odgovore na veliko interesovanje medija oko takmičenja.

Kao i ove godine, BBC će razgovarati sa izdavačkim kućama i organizacijama koje rade sa autorima i izvođačima svakodnevno, kako bi dobili neke predloge. Ipak, biće otvoreno i formalno slanje pesama putem konkursa, u formi video snimka. Nije nužno da to bude profesionalni snimak, ali važno je da se na njemu vide izvođači kako izvode pesmu, makar to bio i demo snimak. Nasuprot zvaničnim pravilima Evropske radiodifuzne unije za Pesmu Evrovizije, prema kojima izvođač treba da ima navršenih 16 godina pre takmičenja u maju, Britanci zahtevaju najmanje 18 godina starosti. 

Prijave se šalju do 7. novembra, a selekciona komisija će do 14. novembra napraviti uži izbor, te najkasnije do 21. novembra, kontaktirati izabrane kandidate. Konačnu odluku o predstavniku Ujedinjenog Kraljevstva doneće tim muzičkih eksperata i izdavača. 

Mada su se Britanci i ove godine spremali za veliko slavlje, očekujući da Molly sa pesmom „Children of the Universe“ stigne do samog trona Pesme Evrovizije, takmičenje se za njih završilo neslavno sa tek 17. mestom i 40 poena.

Izvor