bulgaria

Bugarska objavila pesmu za Dečju Evroviziju

Bugarsku će na Dečjoj Pesmi Evrovizije predstavljati tri mlada umetnika – pevačica Krisia Marinova Todorova, dok će je braća Hasan i Ibrahim Ignatov pratiti na klaviru. Oni će izvesti pesmu „Planet of the Children“.

Krisia je rođena 1. juna 2004. godine u Varni, a danas živi u Razgradu i veoma je popularna u Bugarskoj. Još sa šest godina počela je da uči pevanje u različitim muzičkim školama u Bugarskoj. dobila je nekoliko nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Popularnost je stekla učestvovanjem u šou programu „Slavi`s Show“ na BTV, a kasnije je postala deo TV šoua „Zapoznaй se s malkite“ (Upoznajte decu).

U junu 2014., Krisia je izabrana da peva nacionalnu himnu Bugarske i jednu od najpopularnijih bugarskih pesama „Moя strana, moя Bъlgariя“ (Moja zemlja, moja Bugarska), koju je izvela uživo na Nacionalnom stadionu u Sofiji pred 40.000 ljudi, kao deo ceremonije otvaranja četvrtfinalne fudbalske utakmice Lige Evrope između bugarskog Ludogoreca i španske Valensije.

Braća Hasan i Ibrahim rođeni su 15. decembra 2003. godine u Šumenu u Bugarskoj, u muzičkoj porodici. Svoje prvo muzičko znanje stekli su od oca Denisa Ignatova. Obojica su zainteresovani za klasičnu muziku i već sada rade sa proslavljenim evropskim kompozitorima. Želja im je da postanu pijanista i dirigent.

Pogledajte šta nam je ovaj trio pripremio za Dečju Pesmu Evrovizije na Malti: