Emilija Đonin foto RTS

Ekskluzivno: Intervju Emilija Đonin

Emilija Đonin, mlada umetnica iz Vršca, koja će Srbiju predstavljati na Dečjoj Pesmi Evrovizije 15. novembra na Malti sa pesmom „Svet u mojim očima“, dala je ekskluzivni intervju za naš sajt.

Pozdrav Emilija kako si?

-  Zdravo! Odlično sam, hvala na pitanju.

Ti si vrlo talentovana mlada umetnica, reci nam od kada se bavis pevanjem?

- Pevam od kada znam za sebe, ne bih to nazvala poslom, bavljenjem. Muzika je sastavni deo mog života i mene.

Učestvovala si u emisiji „Ja imam talenat“, možeš li nam reći nešto više o tom iskustvu?

-  „Ja imam talenat“ je na mene ostavio neverovatan utisak. Prvi put sam se susrela sa TV kamerama, profesionalcima iz različitih oblasti, takvim tipom takmičenja i televizijom uopšte. Učesće u tom programu definitivno ću pamtiti kao jedno od najlepših iskustava u zivotu. Upoznala sam i mnogo divnih ljudi, sa kojima sam još uvek u konaktu i koje nikada neću zaboraviti.

Emilija Đonin3 foto RTSKako je došlo do saradnje da RTS-om i to da ti budeš odabrana za predstavnicu Srbije na Dečjoj Evroviziji?

- Izabrana sam internom odlukom RTS-a i ponosna sam što ću predstavljati svoju zemlju na 12. Dečjem Evrosongu u novembru.

Kako je nastala pesma „Svet u mojim očima“?

- Pesma „Svet u mojim očima“ nastala je u veoma kratkom periodu. Dala sam predloge koje su Ilić, Alagić i Čuturilo uobličili u pravu, raskošnu i ozbiljnu takmičarku kompoziciju za uglednu međunarodnu manifestaciu kakva je Dečja Pesma Evrovizije.

Možeš li nam nešto reći više o snimanju promotivnog spota?

- Snimanje spota se odvijalo u prostorijama zgrade RTS-a i automobilu tokom vožnje beogradskim ulicama. Bilo mi je to prvo takvo iskustvo. Ceo tim je stvarno uradio neverovatan posao, od šminkera, stiliste, do reditelja i snimatelja.

Kako idu pripreme za Dečju Evroviziju na Malti, možeš li nam nešto više reći o samom nastupu, da li ćeš pevati sama ili ćeš imati još nekoga pored tebe?

- Pripreme još uvek traju i inteziviraće se. Idem redovno u Beograd zbog proba i svih dogovora i za sada sve ide po planu. Takmičenje će se održati na „origami bini“ u hali malteškog brodogradilišta i na fotografijama to sve izgleda čudsno, nestvarno. Nastupaću sama na sceni, sviraću klavir, a potom ustati i tako završiti izvođenje naše pesme.

Da li si ranije možda pratila „veliku“ Pesmu Evrovizije i Dečji Evroviziji i imaš li neku omiljenu pesmu i izvođača?Emilija Đonin5 foto RTS

- Jesam, pratila sam naravno i Pesmu Evrovizje i Dečju. Pamtim mnoge odlične predstavnike i pesme, ne bih mogla da izdvojim samo jednog.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost, posle Dečje Evrovizije?

- Uh, imam tek četrnaest godina….čini mi se da je u redu da još nemam konkretan plan svoje budućnosti. Isuviše me toga istovremeno zanima…Naravno, ostajem kao i do sada, fokusirana na školu i obaveze

Draga Emilija, hvala ti na izdvojenom vremenu, želimo ti svu sreću na Malti i svim srcem navijamo za tebe.

- Hvala Vama!  Veliki pozdrav iz Vršca šaljem svim članovima OGAE Srbija! (P.S. Novi sajt vam je odličan!)

Emilija Đonin – biografija

Emilija Đonin2 foto RTSEmilija Đonin je rođena 18. avgusta 2000. godine u Vršcu. Trenutno pohađa osmi razred osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vršcu.

Emilija svira klavir i učenik je drugog razreda srednje muzičke škole „Josif Marinković“.

Još kao mala počela je da peva i bila učesnik mnogobrojnih festivala širom Srbije. 2011. godine se prijavila na takmićenje „Ja imam talenat“ (treća sezona) na RTS-u i u konkurenciji mnogo starijih učesnika zauzela odlično drugo mesto. Postala je idol mladima i o njenom uspehu puno se pričalo i pisalo u domaćim medijima.

U rodnom Vršcu, Emilija Đonin postala je pravi mali heroj. Od tada je nastupala kao izvođač u revijalnim programima mnogih festivala a poznata je po učešću na mnogim humanitarnim priredbama, u zemlji tako i u inostranstvu. Učestvovala je u realizaciji spota za ekološki spas planete „Čudo“, projektu u koji su bila uključena najpoznatija imena domađe pop muzike.

Osim muzike, Emilija voli da čita a u slobodno vreme bavi se fotografijom. Voli putovanja, sport i uživa u izlascima sa svojim društvom.

Pesma koja će predstavljati Srbiju na Malti „Svet u mojim očima“ govori o ljubavnim sanjarenjima mlade osobe koja se pita: „Da li si dečak iz mog sna, ili samo sanjarim ja“.

Učešće na takmičenju JESC 2014, Emilija Đonin smatra krunom svog dosadašnjeg muzičkog stvaralaštva i kaže da joj čini veliku čast što će biti predstavnik svoje zemlje na ovom renomiranom takmičenju. Takođe, raduje se sklapanju novih poznanstava sa drugarima iz cele Evrope, nezaboravnom doživljaju na Malti i nada se dobrom plasmanu na ovogodišnjoj 12. Dečjoj Pesmi Evrovizije.

Hvala Evrovizijskom timu RTS-a na ustupljenim fotografijama i biografiji Emilije Đonin.

Fotograf RTS-a: Slobodan Sarić