544a04ef-1e00-45a4-aca7-68bfb0765237-hari-atina-718x446 (1)

Hari Mata Hari predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Beču?

Hari Mata Hari predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Pesmi Evrovizije u Beču, objavio je „Dnevni avaz“, pozivajući se na izvore bliskim muzičkoj zvezdi i BHRT-u.

„Dnevni avaz“ dalje piše da se Bosna i Hercegovina vraća na evrovizijsku scenu nakon dve godine pauze sa Harijem kao najozbiljnijim kandidatom, što je sada i izvesno. Trenutno se sastavlja autorski tim, koji bi trebalo da uradi pesmu za Harija, a reč je o vodećim regionalnim kompozitorima.

Prema informacijama „Dnevnog avaza“, kontaktirani su ili će se to desiti narednih dana Goran Bregović, Fahrudin Pecikoza Peca, Željko Joksimović kao i Tonči Huljić.

Iako je projekat „BH Eurosong 2015“ u začetku, te se sve informacije još čuvaju u tajnosti, Huljić je potvrdio da je s njim već uspostavljen kontakt.

- Tačno je. Zvali su me da razgovaramo o BH Eurosongu. Više o tome bih vam mogao reći naredne nedelje, jer sam trenutno na turneji po Srbiji - rekao je Huljić juče.

Na zvaničnom sajtu BHRT ipak stoji da će ova televizija o svom učešću i eventualnim predstavnicima u Beču javnost informisati u petak 31. oktobra.
 
Inače, Hari Mata Hari je najuspešniji evrovizijski predstavnik u istoriji Bosne i Hercegovine. On je 2006. godine na takmičenju u Atini osvojio sjajno treće mesto izvođenjem kompozicije pesme „Lejla“.

„Lejlu“ je komponirao Željko Joksimović, dok su tekst potpisali Fahrudin Pecikoza i Dejan Ivanović.

Podsetimo se nastupa Harija u Atini: