Moldavija_balon

Moldavija: Datumi i pravila izbora

Moldavska nacionalna televizija, TRM odlučila je da ove godine napravi malu promenu u pravilima nacionalnog izbora. Naime, po prvi put Moldavija će dopustiti svim internacionalnim izvođačima da se prijave na njihov ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije. Nacionalno finale zakazano za 28. februar.

Ove godine, Moldavija dopušta svim zainteresovanim izvođačima širom sveta da budu deo njihove nacionalne selekcije. Svako ko želi da nastupi, a pritom i dobije pravo da predstavlja Moldaviju na Pesmi Evrovizije, može da pošalje svoju prijavu do 15. decembra. Nakon toga, dva dana kasnije 17. decembra, specijalni žiri će izabrati najboljih 60 koji će prvi debi pred stručnim žirijem imati 19. decembra. Te večeri stručni žiri će izabrati 24 pesme koje će se takmičiti u dva polufinala. Prvo polufinale je zakazano za 24. februar, a drugo za 26. februar. U svakom polufinalu nastupiće po 12 pesama. Zatim sledi veliko finale koje će biti održano 28.02.2015.

Ukoliko ste zainteresovani i želite da aplicirate za moldavski nacionalni izbor prijavu možete poslati na sledeću adresu:

Moldova, mun. Chisinau, sos. Hancesti 64 (Anticamera TV)

Za više informacija možete pisati na ovu e-mail adresu: eurovision@trm.md