Bosna_i_Hercegovina_balon

Neizvesno učešće Bosne i Hercegovine u Beču

BHRT, javni servis Bosne i Hercegovine, danas je saopštio da je učešće ove zemlje na Pesmi Evrovizije u Beču i dalje pod znakom pitanja. Svesni teške finansijske situacije u BHRT-u, EBU je produžio rok za prijavu Bosne i Hercegovine do 14. novembra.

“U svetlu konstantnog pada izvornih prihoda BHRT-a gde je naplata RTV takse već u prvih devet meseci 2014. godine manja za više od dva miliona KM, učešće BiH na Pesmi Evrovizije je vrlo neizvesno. To ipak ne umanjuje naše napore za iznalaženjem mogućnosti da se ovaj važan programski projekat ipak realizuje, finansira sredstvima sponzora, te da našim gledaocima i slušaocima pružimo priliku da na svom javnom servisu prate najznačajniji i najgledaniji evropski muzički tv događaj”, saopšeno je danas iz BHRT-a.

Ostaje nam da sačkamo 14. novembar da vidimo da li će se Bosna i Hercegovina posle dve godine pauze vratiti na evrovizijsku scenu. Podsetimo da je pre nekoliko dana bosanska štampa objavila da će Hari Mata Hari nastupiti za Bosnu i Hercegovinu u Beču.

Izvor