Svedska_balon

Objavljena imena mogućih učesnika Melodifestivalena

Po izvorima Aftonbladeta, na Melodifestivalenu naredne godine takmičiće se, pored novih učesnika, i neki pevači sa kojima je evrovizijska publika već imala priliku da se upozna. Kao trenutno najpoznatije ime spominje se Charlotte Perrelli koja će pokušati da se domogne svog trećeg Evrosonga. Ona je odnela pobedu 1999. godine i dovela Evrosong u Švedsku, dok je 2008. godine u Beogradu zauzela razočaravajuće 18. mesto.

Sledeći pevač čija se zvanična potvrda čeka je Måns Zelmerlöw. U finalu Melodifestivalena 2007. godine osvojio je 3. mesto pesmom Cara mia, dok je 2010. imao ulogu voditelja. U Švedskoj se je proslavio u Idolu gde je stigao do same završnice. 

Lili & Susie se takođe spominju kao gotovo sigurni učesnici. Pop duo koji je bio poznat u Švedskoj tokom devedesetih, pokušaće da se domogne Eurosonga iz trećeg pokušaja jer su 1989. i 2009. bile bezuspešne. Sean Banan, poznati komedičar i pevač iranskog porekla, zadnjih godina je redovan učesnik Melodifestivalena. Sva je verovatnoća da ćemo ga videti i naredne godine. 

Kalle Johansson je potvrdio svoje učešće, a isto se očekuje uskoro i od Rickarda Soderberga, poznatog švedskog tenora, kao i od Samira i Viktora - još jednog dua. Od ostalih učesnika od kojih se čeka potvrda izdvajaju se Top Cats, JEM, Panetoz, Oscar Zia, Linus Svenning, Mange Makers, Kristian Amparo, Andreas Weise, Alex Jafarzadeh, Rabih Jaber, De Vet Du i Alexander Vasiliou, od kojih je većina već uzimala učešće prethodnih godina.

melodifestivalen-generic-logo

Melodifestivalen održaće se u šest gradova Švedske pod novim formatom. Finale je zakazano za 14. mart u Stokholmu. Prošlogodišnja pobednica Sanna Nielsen biće voditeljka takmičenja u tandemu sa Robinom Paulssonom. Već je objavljeno da će karte biti puštene u prodaju 24. oktobra.