Srbija_balon

Počinju pripreme za izbor predstavnika Srbije u Beču!

Kompozitor Vladimir Graić krenuo je u potragu za talentovanim ljudima koji su spremni da budu predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije 2015.

Nakon što je Medijski javni servis Srbije potvrdio učešće Srbije na predstojećoj 60. Pesmi Evrovizije, saopšteno je i da će kompozitor pesme koja će se čuti u Beču biti Vladimir Graić.

[TS_VCSC_HTML5_Video video_mp4_source=“false“ video_mp4_remote=“http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2014/10/29/5461989/Forspan_291014.mp4″ video_webm_source=“true“ video_ogg_source=“true“ video_theme=“maccaco“ video_fixed=“false“ video_fixed_position=“bottomleft“ video_fixed_adjust=“0″ video_fixed_switch=“toggle“ video_fixed_show=“true“ video_fixed_width=“250″ video_fixed_height=“140″ video_poster=“7719″ video_volume=“80″ video_fullscreen=“true“ video_auto=“false“ video_stop=“true“ video_loop=“false“ video_share=“false“ video_logo_show=“logonone“ video_logo_position=“topleft“ video_logo_height=“50″ video_logo_opacity=“50″ content_lightbox=“false“ lightbox_group_name=“nachogroup“ lightbox_effect=“random“ lightbox_backlight_choice=“predefined“ lightbox_backlight_color=“#0084E2″ lightbox_backlight_custom=“#000000″ content_open=“false“ content_open_hide=“false“ content_open_delay=“0″ content_trigger=“poster“ content_image_simple=“false“ content_image_height=“height: 100%;“ content_iconsize=“30″ content_iconcolor=“#cccccc“ content_buttontext=“View Popup“ content_tooltip_css=“false“ content_tooltip_position=“ts-simptip-position-top“ margin_top=“0″ margin_bottom=“0″]

Vladimir Graić, koji je kao kompozitor već pobedio na Evrosongu 2007. godine, kada je Marija Šerifović otpevala njegovu kompoziciju „Molitva“, sada će komponovati tri numere, od kojih će pobednička predstavljati Srbiju u Beču 2015.

Izvođači te tri kompozicije još uvek nisu poznati, ali se na odabiru kandidata užurbano radi. Dva izvođača biće afirmisani pevači, ali će šansu u finalnoj večeri izbora predstavnika Srbije dobiti i jedan neafirmisani talentovani izvođač.

U prvoj fazi, svi zainteresovani kandidati koji su državljani Republike Srbije i nisu mlađi od 16 godina, treba da pošalju svoje podatke i video snimak interpretacije domaće pop/rok pesme, u trajanju do 1 minuta na mejl adresu evrovizija@vladimirgraic.com.

Prijave traju od danas do 10. novembra. Posle toga slede i audicije, koje će biti održane u šest gradova Srbije. Gradovi održavanja audicija su: Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad i Beograd, a datumi, termini i lokacija svake audicije biće objavljeni naknadno.

Velika šansa pružena je talentovanim ljudima širom Srbije, a jedan od njih će se rame uz rame takmičiti sa dve afirmisane zvezde u finalnoj emisiji u februaru 2015. godine, uživo na RTS-u.

Odluku o tome ko će Srbiju predstavljati na Evrosongu 2015. godine doneće gledaoci svojim glasovima.

NAČIN PRIJAVE:

Audicije za jednog od kandidata održaće se u sledećim gradovima: Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad i Beograd.

Datumi, termini i lokacija svake audicije biće objavljeni naknadno.

Važno je napomenuti da svaka prijava mora da sadrži osnovne podatke kandidata:

- Grad za koji se kandidat prijavljuje na audiciju

- Ime i prezime kandidata – datum, mesto i godina rođenja kandidata

- kontakt telefon

- e-mail adresa

Pored osnovnih podataka, kandidat je obavezan da u prijavi naznači samo jedan od šest navedenih gradova za koji se prijavljuje na audiciju.