Foto: PBS
Foto: PBS

Snimanje razglednica za Dečju Evroviziju

Razglednice, na koje smo navikli da vidimo kao najavu za svaku pesmu, kako za veliku Pesmu Evrovizije, tako i za Dečju Evroviziju, ovih dana su se snimale za potrebe predstojećeg takmičenja na Malti. Snimane su na različitim lokacijama, a zajednička im je osnovna tema – ekstremni sportovi. Ideja je da se mladi podstaknu na aktivan životni stil. 

U ovu svrhu, utrošeno je više od 400 časova snimanja na živopisnim lokacijama širom malteških ostrva, sa preko 300 uključenih izvođača. Malteški javni servis PBS, nastojao je da spoji tradicionalno i moderno, pa ćemo moći da vidimo istorijski grad Mdinu, ali i razne akrobacije. Pravljenje razglednica uvek predstavlja izazov, kako pri kombinovanju snimaka sa odgovarajućom muzičkom pozadinom, tako i prilagođavajući se ograničenjima pojedinih lokacija. 

Tim produkcije se nada dobrim reakcijama na urađeno, a kako bi sve bilo na nivou, angažovali su letelice na daljinsko upravljanje, helikopter oružanih snaga Malte, ali i podvodnu kameru.

Takođe, objavljeno je da će ceremonija otvaranja Dečje Evrovizije voditi publiku kroz malteška ostrva sa porukom „Pogledaj, svet je veliki. Izađi, zabavi se i istraži ga!“.  Cilj je inspirisati nadolazeće generacije da naprave pauzu od modernih tehnologija i budu više fizički aktivni. 

Fotografije sa snimanja razglednica možete pogledati na zvaničnom sajtu takmičenja.