JESC-2014-MALTA

Dečija Evrovizija: Probe – prvi dan

Danas su počele prve probe mladih izvođača na Dečijoj Pesmi Evrovizije na Malti. Oni danas prvi put izlaze na scenu na kojoj će probati sve do svog zvaničnog nastupa u subotu. Danas probaju predstavnici Holandije, Švedske, Bugarske, Rusije, Italije, Ukrajine, Jermenije i Kipra. Detalje sa svake probe, kao i snimke samih proba možete videti na našem sajtu. Izveštaji sa proba će izlaziti prema redosledu njihobog održavanja.

Holandija: Julia – Around

Julija deluje prilično samouvereno na sceni, što je dokaz dobre pripreme za nastup. Dečaci koji igraju pored nje deluju podjednako spremni za subotu. Pesma je dinamična i brza, pa je i ekran u pozadini u tom ritmu i bojama. Takođe, nastup prati i veliki broj svetlosnih efekata.

Švedska: Julia Kedhammar – Du är inte ensam

Još jedna Julija nam dolazi iz Švedske. Pretpostavljam da na prvoj probi devojčice nisu nastupile u odeći koju će nositi u subotu. Binom preovlađuju tamne motivi koji se kreću u ritmu pesme. Na isti način se kreću i devojčice koje su na sceni sa Julijom. U koreografiju se uključuje i ona.

Bugarska: Krisia, Hasan i Ibrahim – Planet of the Children

Danas je i dečiji trio iz Bugarske imao svoju prvu probu. Nastupom je dominirao Krisjin glas, ali i tamni dezeni bine. Na ekranu su prikazani bajkoviti motivi, što je u skladu sa pesmom. Nastup je sveden, kao i spot koji su snimili. Nisam siguran da li su obukli kostime koje će nositi u subotu, ali bih rekao da su bili lepo obučeni.  

Rusija: Alisa Kožikina – Dreamer

Ovaj nastup nema nikakve koreografske elemente, već se u prvi plan stavljaju Alisine vokalne sposobnosti. Na početku pesme scenom dominiraju tamni motivi, koji polako, u skladu sa pesmom, postaju svetliji do vrhunca pesme. Alisa je obučena u jednostavnu belu haljinu.

Italija: Vincenzo Cantiello – Tu Primo Grande Amore

Italijani su se takođe odlučili za sveden nastup. Vinćencov fantastični glas dominira nastupom, dok se pozadina ponaša u skladu sa pesmom, na početku tamnije nijanse crvene koje pri kraji pesme prelaze u svetlije boje. Vinćenco očigledno danas nije obukao kostim u kojem će nastupiti, pa ćemo za to sačekati narednu probu.

Ukrajina: Sympho-Nick – Spring will come

Mislim da smo ovde videli kompletan nastup, odnosno, verovatno će izgledati isto i u subotu. Nastup je sličan onom koji smo videli u zvaničnom video spotu. Pozadina je vrlo dinamična. Od tamnijih dezena na početku ide ka svetlijim bojama na kraju pesme. Devojčice su obučene u svetlo plave haljine koje se slažu sa bojama na ekranu.

Jermenija: Betty – People of the Sun

Zanimljiv i veseo nastup. Uostalom, takva je i pesma. Zanimljivo je da je ovo prvi nastup koji je imao svoju scenografiju. Koreografija je bila vrlo skladna, dosta živahna, ali mislim da još nije kompletna, pošto su devojčice u jednom trenutku samo stajale. Beti deluje poprilično samouverena u toku nastupa. 

Kipar: Sophia Patsalides – I pio omorfi mera (The Most Beautiful Day)

Sofija je sama na sceni, što je pomalo neuobičajeno za brze pesme. Na početku pesme, ekran je u tamnim bojama sa efektima munje i kišnih kapi. Sofija je bila obučena u belo, ali mislim da to nije odeća u kojoj će nastupiti u subotu.