JESC-2014-MALTA

Dečja Evrovizija: Probe – treći dan

Danas su na Dečjoj Evroviziji počele druge probe učesnika. Osam takmičara danas po drugi put staje na scenu gde se usavršavaju pripreme za nastup u subotu. Druge probe su po pravilu one gde se može videti kako će takmičari izgledati u subotu i kakvu će koreografiju imati. Ove probe služe da se režija bolje pripremi za prenos uživo. 

Posle današnjih proba, svaka zemlja učesnica će imati i svoju konferenciju za novinare, gde će odgovarati na pitanja novinara i fanova. Ovo je prilika i za vas kraj vaših računara jer možete da postavite pitanja (na engleskom jeziku) putem Twittera navodeći heš tag #AskJESC, pa možda baš vaše pitanje postave učesnicima. Konferencije će se prenositi uživo na http://www.tvm.com.mt/junior-eurovision/http://www.junioreurovision.tv/page/webtv?program=118193.

Planirani raspored konferencija za medije:

11:25 – Holandija
11:55 – Švedska
12:25 – Jermenija
12:55 – Rusija
14:25 – Italija
14:55 – Ukrajina
15:25 – Bugarska
15:55 – Kipar

A sada krenimo sa današnjim probama:

Holandija: Julia – Around

Ono što smo videli u ponedeljak je dosta slično današnjoj probi. Julia je isto obučena, ali primetne su male promene u koreografiji plesača, kao i u svetlima pozadine. Primećuje se da Julia ima više samopouzdanja i da se oseća sigurnije na sceni.

Pogledajte malo šta se dešavalo iza scene, kao i fragmente današnje probe:

Švedska: Julia Kedhammar – Du är inte ensam

Još jedna Julia, ovog puta iz Švedske, nosi haljinicu sa sjajnim nijansama i sivu jaknu, a plesači plave kostime. Kombinacija ovih odela sa pozadinom se lepo uklapa. Julia je imala 3 probe i videlo se sve veće samopouzdanje na svakoj od njih.

Jermenija: Betty – People of the Sun

Beti je bila danas u centru pozornice, gde je stajala na srebrnoj platformi iz koje su izašli plesači koji su nosili sive pantalone i sjajne jakne. Betin kostim ostaje iznenađenje za subotu. Veliko iznenađenje danas su aktobatski momenti koje iznad scene izvode plesačice na narandžastim trakama, što sve ostavlja jako upečatljiv utisak.

Rusija: Alisa Kožikina – Dreamer

Alisa je sama na sceni, nosi dugu belu haljinu. Stoji na sredini scene, a kada pesma dostiže vrhunac i promenu na engleski jezik izlazi par koraka napred i završava pesmu. Reklo bi se da je dosta sigurna na sceni, da peva dobro, a celu atmosferu upotpunjuje i zanimljiva grafika na led ekranima.

Italija: Vincenzo Cantiello – Tu Primo Grande Amore

Vićenco nosi crno odelo, belu košulju i opuštenu kravatu. Izgleda opušteno na sceni i energično peva i može se reći da na svakoj novoj probi želi da impresionira. Svetla su suptilna u skladu sa pesmom i fokus ove probe je prvenstveno na pevanju i pozicioniranju kamera. Sigurno će biti zapažen u subotu.

Ukrajina: Sympho-Nick – Spring will come

Amalia, Marta i Sofija nastavljaju sa svojom harmonijom i na drugoj probi, a njihov nastup pojačan je upotrebom vindmašin i efektima suvog leda kako bi pojačali mistiku, a pozadina se menja od planine do polja suncokreta koje simolizuju ukrajinsku zastavu. Devojčice će izgleda nastupiti bose.

Bugarska: Krisia, Hasan i Ibrahim – Planet of the Children

Trio iz Bugarske je danas pokazo kostime sa kojima će nastupiti u subotu. Krisa nosi crno – belu haljinu sa crvenom mašnom oko struka, Ibrahim crno odelo i svira crni klavir, a Hasan belo odelo i svira beli klavir. Krisa i dalje štedi svoj glas za generalne probe, kada će pokazati šta sve ume. U odnosu na prvu probu, nije bilo puno promena, osim pirotehnike koja će biti zastupljena tokom nastupa.

Kipar: Sophia Patsalides – I pio omorfi mera (The Most Beautiful Day)

Sofija nosi belu majcu i pantalone. Kombinacija sa vindmašin efektima, kao i pozadinom koja simbolizuje oblake i kišu daje dobar efekat sa ovom energičnom pesmom. Sofija će pokušati da tokom nastupa uspostavi kontakt sa publikom da pevaju zajedno. Tokom probe dobro je komunicirala sa kamerom i pokazala dobre vokalne sposobnosti.