Emilija Đonin2 foto RTS

Emilija stiže sve!

Naša predstavnica na Dečjoj pesmi Evrovizije 2014, Emilija Đonin, uprkos sve učestalijim obavezama oko predstojećeg takmičenja na Malti uspeva da ispuni i sve ono što je i ranije činilo njenu svakodnevicu ali i da prati svoja interesovanja: pohađa srednju muzičku i osmi razred osnovne škole a aktivno je pratila i konferenciju „Teen talk“, posvećenu problemima i dilemama tinejdžera.

Emilija-Bg

 Zatim je nastupila na jednom svečanom beogradskom koncertu, gostovala u emisiji „Mali Dnevnik“, strpljivo pozirala za novi set promotivnih fotografija i naravno- dala brojne intervjue za domaće i strane pisane i elektronske medije.

Emilija i fotoreporter RTS-a Slobodan Sarić

Emilija i fotoreporter RTS-a Slobodan Sarić

Dvadeset prvog oktobra, Emilija je bila specijalni gost na svečanom koncertu koji je organizovao Dečji kulturni centar Beograda, povodom proslave 70 godina od oslobođenja naše prestonice u Drugom svetskom ratu.

Nastup

U oslobođenom Beogradu, 1952. godine osnovan je „Dom pionira“, sadašnji „Dečji kulturni centar Beograd“. Od tada pa do danas u ovoj instituciji kulture posvećenoj najmlađima, deca imaju slobodu da se igraju, maštaju, izražavaju i odrastaju. Svečani program pod nazivom „Dom pionira deci Beograda“, otvoren je nastupom hora, potom su se predstavili i članovi Studija kulture govora i glume, Baletskog studija, Škole pop pevanja „Nađi svoju zvezdu“, Simfonijskog orkestra, kao i pobednici festivala „FEDEMUS 2014″. Specijalni gosti programa bila su deca Škole pri Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, koji su oduševili publiku svojim živopisnim kostimima i plesnom veštinom.

Emilija-DKCB

Počasni gosti programa bili su Emilija Đonin i Minja Subota, koji je zajedno sa decom pevao najčuvenije dečje muzičke hitove. Sudeći po aplauzima, pesma „Svet u mojim očima“ kojom će se Emilija takmičiti 15. novembra na Malti, veoma se dopala i publici u sali Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Legendarni Minja Subota našu predstavnicu na Dečjem Evrosongu pohvalio je rečima „Ti si naša Selin Dion!“ a članovi hora DKC Beograda poželeli su za uspomenu i fotografiju sa Emilijom Đonin.

Emilija sa Stefanom, voditeljem „Malog Dnevnika“

Emilija sa Stefanom, voditeljem „Malog Dnevnika“

Titulu najmlađeg novinara koji je do sada intervjuisao našu Emiliju nosi mladi Stefan, TV lice popularne dečje emisije „Mali Dnevnik“ koja se emituje na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije. Stefan je, u ime svojih gledalaca, razgovarao sa Emilijom o predstojećoj Dečjoj pesmi Evrovizije, o pesmi kojom će predstavljati našu zemlju na takmičenju i poželeo joj sreću i što bolji plasman.

Emilija-kolaz

Druga po redu konferencija, u organizaciji domaćeg izdanja časopisa „Bravo“, održana je nedavno u Beogradu a naša Emilija Đonin stigla je i ovaj događaj da isprati. Među temama panel-diskusija našle su se i: „Pobuna u glavi: Kako funkcioniše mozak tinejdžera“ zatim „ Bliski susret s porocima: Adolescenti u kandžama alkoholizma, narkomanije i kocke“ali i „Kako biti cool na internetu“. Izmešu ostalih, učesnica ovogodišnje tinejdžerske konferencije bila je i naša predstavnica na „velikoj“ Evroviziji 2013, Sara Jovanović („MOJE 3″), koja je poželela uspeh Emiliji na Malti.

Emilija je ovog vikenda bila gost „Žikine šarenice“ i „Nedeljnog popodneva“ na RTS-u.

Emilija peva Valerie od Ejmi Vajnhaus:

Izvor