IlDivo_MusicalAffair

Il Divo u duetu sa ESC učesnicima

Nakon prošlogodišnjeg, uspešnog izdanja numera iz Brodvejskih mjuzikala koje je na engleskom izbacio popularni kvartet Il Divo (a u kojima su mogli da uživaju i Beograđani na njihovom nedavno održanom koncertu u Areni) od juče se u prodaji nalaze i pesme iz nekih popularnih mjuzikala poput 10 zapovesti (Les dix commandements) i Notre-dame de Paris ali na francuskom jeziku. Mjuzikl „Notre-dame de Paris“ je jedan od najuspešnijih novijih evropskih mjuzikala, uopšte, napravljen 2002. godine po romanu Viktora Igoa a muzički ga je spakovao Rikardo Koćiante (Riccardo Cociante) dok je muziku za spektakl „10 zapovesti“, zasnovan na biblijskim motivima, uradio Danijel Levi.

Za te potrebe momci iz Il Divo su svoje moćne glasove ukrstili sa dve bivše učesnice Evrosonga:

- Natašom Sent-Pjer (Natasha St-Pier) koja je predstavljala Francusku 2001. godine i postigla najbolji rezultat za ovu zemlju u poslednih 20-ak godina (4. mesto) i

- Angun koja je ovu zemlju predstavljala u Bakuu 2012. gde je, iako se nije nešto proslavila plasmanom (22. mesto), ostavila dobar utisak sa svojom pesmom „Echo (You and I)“.

Zanimljivo je da je Edita Gornijak (Edyta Gorniak), jedna od najuspešnijih poljskih predstavnika na Evrosongu iz, sada već daleke 1994. godine (sjajno 2. mesto), 2003. godine obradila jednu od ovih pesama sa poljskim nazivom Nieśmiertelni“ .

Verujemo da će i ovo izdanje naići na dobar prijem kod slušalaca, pogotovo onih kojima je u najlepšem sećanju ostao sjajni duet ove grupe sa Selin Dion (Celine Dion) I believe u kome pevačica peva na francuskom.

Poslušajte isečke pesama sa Angun „Who wants to live forever“ i Natašom „Aimer“.