IMG_5548

Intervju: Nevena Božović

OGAE Srbija je razgovarala sa Nevenom Božović, predstavnicom Srbije na Dečjoj Evroviziji 2007. u Roterdamu, kao i na Pesmi Evrovizije u Malmeu 2013. u okviru grupe Moje 3. Nevenu smo pronašli u holu RTS-a, na ispraćaju Emilije Đonin na Maltu, gde je Nevena došla da pruži Emiliji svoju podršku.

Pozdrav Nevena, kako si?

- Pozdrav, evo odlično. Drago mi je što se vidimo ovde.

Ti si predstavljala Srbiju na Dečjoj Evroviziji 2007. godine i osvojila odlično 3. mesto, možeš li nam reći svoja iskustva? Kako ti se sve to činilo tada?

- Tada sam, mogu reći, bila dosta opterećena, jer sam bila i mlađa i sve sam ozbiljno shvatila, što na kraju krajeva i jeste, ali svakako ostaje nezaboravno iskustvo za mene i svaki taj dan koji sam provela u Roterdamu pamtim i svega se saćem. To mi je mnogo značilo za nastavak muzičkog školovanja, kao i za karijeru posebno kada sam odlučila da ću da nastavim da se bavim pevanjem.

Predstavljala si Srbiju i na „velikoj“ i na „maloj“ Evroviziji. Šta je tebi više značilo?

- Puno puta sam rekla da je dosta slično iskustvo, ali nekako mi je Dečja Evrovizija, naravno i zbog plasmana, draža. Dečja Evrovizija mi je bila prva i bila sam mlađa. Tu se takmiče deca i ne oseća se tako velika konkurencija. Međutim obaveze i sve ostalo je jako slično.

Posle Prvog glasa i Pesme Evrovizije si krenula u solo karijeru. Skoro si izbacila četvrti singl, možeš li nam reći nešto više o tome? 

- Veoma sam zadovoljna. Upravo sada sam bila deo nekih velikih koncerata, pevala sam u Sava centru sa velikim umetnicima na koncertu u čast Đorđu Novkoviću. Na koncertu su bila velika imena kao što su Boris Novković, Tereza Kesovija, Kemal Monteno, Gabi Novak i drugi, a ja sam zajedno sa njima bila deo svega i jako mi je drago zbog toga. Mnoge lepe stvari mi se dešavaju u karijeri.

Da li planiraš uskoro da snimiš svoj prvi album?

- Trenutno pišem nove pesme, ujedno i studiram, ali mislim da će se ta priča zaokružiti sledeće godine i da ću uspeti da izdam svoj prvi album. Dugo razmišljam o tome, idem polako, nadam se da će se nastaviti u ovom tempu.

Da li u nekoj budućnosti planiraš da ponovo nastupiš na Pesmi Evrovizije?

- Ja sam još kao mala maštala da sama nastupim na Pesmi Evrovizije, sa nekom fenomenalnom baladom koja će imati dobar tekst, tako da verujem da će se to desiti jednog dana, e sad ne znam da li će se desiti u skoroj budućnosti ili možda kasnije kada budem imala svoja dva, tri albuma.

Pratiš li i dalje Pesmu Evrovizije?

- Naravno i jako mi je drago što smo se ponovo vratili i na Dečju i  što ćemo ponovo biti na velikoj Evroviziji.

Imaš li neku omiljenu pesmu i izvođača sa Pesme Evrovizije?

- Kada je u pitanju Dečja Evrovizija, znam puno pesama iz godine kada sam ja nastupala ali i pre toga, a kasnije sam slabije pratila. Sestre Frida i Moli Sanden su mi sa Dečje Evrovizije onako ostale baš u sećanju i sada pratim šta Moli snima i radi i vidim da je ozbiljna zvezda u Švedskoj. Kad je u pitanju „velika“ Evrovizija tu mi je u par zadnjih godina najveći utisak ostavila Loren i mogu reći da i nju sada pratim šta radri i snima.

Nevena, hvala ti puno, želimo ti puno uspeha i nadam se da se vidimo uskoro ponovo.

Hvala i vama puno na razgovoru, vidimo se sigurno. Pozdrav za celu ekipu OGAE Srbija.

Nevena Božović – Piši mi, Dečja Pesma Evrovizije – Roterdam 2007, 3. mesto:

Moje 3 (Nevena, Mirna i Sara) – Ljubav je svuda, Pesma Evrovizije – Malme 2013, 11. mesto u polufinalu: