The Next Star

Izrael: Prva “The Next Star“ audicija 9. decembra

The Next Star je takmičenje na kojem će Izrael izabrati svog predstavnika na Pesmi Evrovizije 2015. godine. Prva audicija biće održana 9. decembra.

Iako je poznato kada počinje takmičenje, još uvek nema zvanične informacije kada će biti održano veliko finale na kojem će biti izabran predstavnik Izraela.

Takmičenje poznato pod nazivom Hakochav Haba, odnosno Rising Star u bukvalnom prevodu, je takmičenje koje je osmislio domaći emiter Keshet. Od takmičara se traži da nastupaju iza ogromnog led ekrana tako da ne mogu da vide reakciju žirija i prisutne publike, žiri je opremljen panelima, odnosno tasterima, kojima potvrdjuju svoje glasove, a publika glasa koristeći aplikaciju koja je dizajnirana isključivo za ovu priliku. Takmičar koji osvoji odredjeni broj glasova procentualno, tačnije 70%, nastavlja takmičenje u sledećoj fazi.

Keshet emituje svoje programe na Kanalu 2 i počeli su sa objavljivanjem promo snimaka učesnika ovog takmičenja. Mi smo izabrali jedan promo video, a radi se o takmičarki koja se zove Ireen, 47-godišnjoj nastavnici.

Voditelji šoua su Asi Azar i Rotem Sela. Stručni žiri čine Assaf Etedgi, Mookie, Keren Peles i sigurno najzvučnije ime Harel Skaat, predstavnik Izraela na Pesmi Evrovizije 2010. godine.