Srbija_balon

Nacionalni izbor Srbije: Poznati datumi audicija

Za samo dvanaest dana, na poziv Vladimira Graića i RTS-a, prijavilo se više od 200 neafirmisanih talenata za potencijalnog predstavnika Srbije na predstojećem Evrosongu. Slede audicije po gradovima Srbije. Prva je u Nišu, 17. novembra.

Vladimir Graić nastavlja potragu za neafirmisanim izvođačem koji će učestvovati u izboru za predstavnika Srbije na jubilarnoj 60. Pesmi Evrovizije u Beču. Snimci koje su potencijalni kandidati poslali na imejl adresu Vladimira Graića sada su u procesu preslušavanja. Kada sve prijave budu pregledane i kada Graić izabere najkvalitetnije, kandidati će biti pozvani na audiciju u grad koji su sami naveli u prijavi.

Prijatno sam iznenađen kvalitetom neafirmisanih talenata koje sam do sada čuo, te, samim tim, izbor najboljeg među njima neće biti nimalo lak – ističe Vladimir Graić. Deo snimaka domaćih pop/rok pesama u trajanju do jednog minuta koje su mi potencijalni kandidati slali tokom ovih dvanaest dana već sam preslušao. Kada preslušam sve snimke, napraviću uži krug najkvalitetnijih izvođača koje ćemo slušati i na audicijama u šest gradova Srbije. Ovo je samo još jedna potvrda da je naša zemlja veoma bogata talentovanim umetnicima koji često nemaju priliku da se afirmišu. Mi im na ovaj način to omogućavamo – dodaje Graić.

Poznati su gradovi, kao i lokacije na kojima će se audicije održati.

17.11. Niš – Pozorište lutaka

19.11. Zaječar – Pozorište „Zoran Radmilović“

21.11. Kragujevac – Dom omladine

24.11. Užice – Gradski kulturni centar 

26.11. Novi Sad – Spens, amfiteatar

28.11. Beograd – Dečji kulturni centar, Takovska

Neafirmisani muzičari širom Srbije dobili su jedinstvenu priliku da se takmiče sa afirmisanim zvezdama i pokažu sav svoj talenat. Jedan od njih će u finalnoj emisiji u februaru 2015. godine, uživo na Medijskom javnom servisu Srbije, imati priliku da otpeva jednu od tri kompozicije Vladimira Graića, dok će preostala dva takmičara biti interno izabrana među već afirmisanim izvođačima. Pobednik finalne večeri predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije 2015. godine, a odluku o tome doneće gledaoci svojim glasovima.

Izvor
  • RTS