JESC-2014-MALTA

Nestala struja na generalnoj probi

Tokom večerašnje generalne probe na Dečjoj Pesmi Evrovizije nestalo je struje u hali. Prekid u napajanju trajao je skoro 60 minuta!

10611053_489876291155580_1174487786_nNestanak struje dogodio se tokom nastupa tria iz Bugarske, u trenutku kada su izlazili na scenu, kada je u hali nastupio mrak. Podsetimo ovo je druga generalna proba koju nacionalni emiteri prenose u svrhu glasanja nacionalnog žirija, koji večeras treba da kovertira svoje glasove, koji će u konačnom plasmanu učestvovati 50%.

Vladislav Jakovljev, sueprvizor Dečje Evrovizije je rekao „da je to bila nesreća i da je dobio uveravanja od PBS-a da će sutra sve biti ispravljeno kako bi se sutra nesmetano održala treća finalna generalna proba, kao i direktan televizijski prenos sutra od 19 časova“.

Anton Atard, izvršni producent, je rekao „da će za sutra biti obezbeđeni dodatni generatori, kako se ne bi desila iznenađenja tokom sutrašnjeg prenosa. On se izvinio učesnicima, svim delegacijama, publici i EBU-u, zbog nestanka električne energije“.

Iz malteške nacionalne televizije PBS su za kasnije najavili konferenciju za novinare povodom ovog događaja.