Foto: ORF
Foto: ORF

Objavljen logo 60. Pesme Evrovizije

Domaćin predstojeće Pesme Evrovizije u Beču, ORF, objavio je logo takmičenja, čiji je glavni vizuelni fokus sfera (lopta) koja interpretira mostove iz zvaničnog slogana „Gradimo mostove“ vizuelnim jezikom veza i susreta koji se dešavaju iznova i iznova (kliknite na gornju sliku radi uvećanog prikaza)

Izvršni supervizor Evropske radiodifuzne unije, Jon Ola Sand, odao je priznanje timu dizajnera rečima „Ovo je sjajan logo, jak znak sa prepoznatljivom vrednošću i beskrajnim mogućnostima“. Generalni direktor ORF-a, Aleksander Vrabec, izjavio je „Sa ovim grafičkim identitetom, predstavili smo savremen, profesionalan zabavni dizajn, koji na međunarodnom nivou ima visoku vrednost prepoznavanja. Velika prednost sfere je prilagodljivost ekranu sa dinamičkim dizajnom i za bilo koju analognu upotrebu. Posebno je ohrabrujuće što je logo i vizuelni identitet razvio sam ORF“.

Dizajn su osmislili i kreirali zaposleni iz odeljenja ORF-a ORF Marketing & Creation GmbH & Co KG (OMC). Logo se sastoji od velike sfere i mnoštva malih sfera nanizanih u obliku talasa, što simbolizuje ujedinjenje i različitost. Spektar boja odražava individualizam i u isto vreme građenje muzičkih mostova, različitost umetnika i publike, kao i raznovrsnost pesama. Dizajn će se korisititi svuda tokom takmičenja, kako za brendiranje grada i na tv ekranima, tako i na reklamnom materijalu i uniformama volontera i organizatora.

Iako Pesma Evrovizije ima generički logo od 2004. godine, po kome je svi prepoznaju, i koji je ove godine u manjoj meri redizajniran, EBU podstiče domaćeg emitera da osmisli tematski logo, koji će biti u skladu sa sloganom za tu godinu.

Pesma Evrovizije u Beču biće održana 19, 21. i 23. maja 2015. u Bečkoj gradskoj dvorani (Wiener Stadthalle).

Izvor
  • ORF