Foto: ORF/Günther Pichlkostner
Foto: ORF/Günther Pichlkostner

Prijava volontera za Pesmu Evrovizije u Beču

U maju 2015. očekuje nas najveći zabavni TV događaj, jubilarno 60. izdanje „Pesme Evrovizije“, kada će se na hiljade ljudi iz celog sveta naći u Beču, muzičkom srcu Evrope. Ako ste nekad poželeli da budete deo organizacije Evrosonga, ovo je jedinstvena prilika za dobrovoljce da rade kao volonteri i promovišu takmičenje. 

Edgar Bom „Zahvaljujem novim članovima naše evrovizijske porodice“

Izvršni producent Pesme Evrovizije u Beču, Edgar Bom, izjavio je da je skoro 50 godina prošlo od prethodne austrijske organizacije 1967. godine, te da se nada da će za sve u timu ovo jedinstveno iskustvo biti nezaboravno. Dodao je da su volonteri na Pesmi Evrovizije u prvom redu i da će imati priliku da budu sa gostima tokom dve nedelje.

Proces apliciranja za poziciju volontera

Da biste se prijavili za volontiranje na Pesmi Evrovizije, neophodno je da imate najmanje 18 godina. tečno govorite nemački i engleski jezik, da možete da prisustvujete kastingu u Beču, 14-15. marta, i najzad, budete na raspolaganju na samom događaju od 4. do 24. maja.

Zainteresovani kandidati podnose prijavu putem online formulara, dostavljajući svoju biografiju i motivaciono pismo. Potrebno je opredeliti se za jedan kasting, koji će se održati između 2. i 15. februara. Finalni kasting će se održati u studijima ORF-a u Beču 14/15. marta. Potrebni su volonteri za više različitih pozicija: za rad u pres centru, odeljenju za akreditacije, na info pultu, kao domaćini delegacijama, vođe tima, podrška za publiku. Volonteri će biti osigurani tokom svog rada na Evroviziji. Pored onog finalnog kastinga u Beču u martu, kastinzi će se održati i u Dornbirnu, Ajzenštatu, Gracu, Insbruku, Klagenfurtu, Lincu, Salcburgu, Sankt Peltenu i naravno Beču.

Inače, već ima zainteresovanih za volontiranje. Među njima su Elizabeta Hamerer, 57-godišnja penzionerka iz Beča, koja je ranije radila u kadrovskoj službi jedne austrijske banke. Kaže da joj je oduvek bio veliki san da bude iza kulisa Pesme Evrovizije i da kao neko ko redovno prati ovog takmičenje, ne može da dočeka da bude deo ovog uzbudljivog događaja. Student New Design Univerziteta iz Sankt Peltena, Benedikt Poš (21), želi da sazna šta se dešava iza kulisa najvećih svetskih televizijskih manifestacija. Kamila Bišof (19), takođe student ovog univerziteta, ima druge razloge za volontiranje. Naime, njena majka je iz Kolumbije, dok se ona rodila u Africi, te joj je strast upoznavanje novih kultura i naroda.

Prijavni formular za volontiranje možete popuniti na songcontest.ORF.at. Možete se prijaviti i ako živite u Srbiji. Za one koje nisu iz Austrije, kako bi im se smanjili troškovi, obavezno je da se pojave samo na finalnom kastingu 14/15. marta.
Pored osnovnih podataka o vama, u formularu se od vas traži da odabere veličinu odeće i obuće, napišete o vašim eventualnim ranijim iskustvima u volontiranju. te da od ponuđenih pozicija izaberete najviše 3.
Izvor
  • ORF