Svajcarska_balon

RSI izabrala kandidate za nacionalni izbor Švajcarske

RSI (televizijska kuća na italijanskom jeziku) je objavila spisak kandidata za nacionalni izbor Švajcarske. Stručni žiri u sastavu Paolo Meneguzzi ( Švajcarska 2008) , Iris Mone i Simone Tomassini je odabrao tri pesme koje ćemo čuti i na audiciji 7. decembra. Izvođači pesama su: The Vad Vuc, Deborah Bough i Elias ft. Zero In On.

The Vad Vuc – Cocktail e fantasmi 

Deborah Bough – One, two, three take me back to 23

Pesmu preslušajte OVDE.

Elias ft. Zero In On – On  Your perfume

Ova tri ivođača će se sa još njih petnaest takmičiti na audiciji 7.decembra kako bi obezbedili jedno od šest mesta u velikom finalu koje je na programu 31. januara naredne godine.

Prošlogodišnji pobednik nacionalnog izbora i predstavnik Švajcaske , Sebalter , je upravo bio jedan od tri izvođača koji su predloženi od strane ove televizijske kuće. U velikom finalu na Evrosongu je osvojio 13. mesto.

Devet pesama koje budu prošle dalje od strane SRF će sa još devet pesama koje budu odabrane internim putem kod televizijskih kuća RTS i RSI biti predstavljene 7. decembra, dok je veliko finale zakazano za 31. januar.

Osamnaest odabranih pesama će se predstaviti 7. decembra stručnom žiriju. Ne samo da će se ocenjivati pesme, nego će se ocenjivati i kako pevač izvodi uživo svoju pesmu, a uz vokalne sposobnosti gledaće se i scenski nastup. Na kraju, šest pesama biće odabrano za finale u Krojclingenu koje će se održati 31. januara 2015. godine.

Ovogodišnji predstavnik Švajcarske, Sebalter, zauzeo je 13. mesto u finalu sa pesmom „Hunter of stars“.