Foto: SMRTV
Foto: SMRTV

Tinejdžerski duet za San Marino

Michele Perniola i Anita Simoncini predstavljaće San Marino na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2015. godine u prestonici Austrije, saopštila je danas SMRT, nacionalna televizija ove države.

Ovo je prvi duet koji će predstavljati San Marino na evrovizijskom takmičenju, a verovatno će biti i najmlađi učesnici predstojećeg Eurosonga u Beču.

Ono što vezuje ovo dvoje tinejdžera jeste učešće na Dečijem takmičenju za Pesmu Evrovizije. Michele Perniola je prvi predstavnik San Marina na Dečjoj Evroviziji. On je posle pobede u italijanskom talent šou programu „Ti lascio una canzone“ 2013. godine izabran za debitanskog predstavnika San Marina na izboru za Dečiju pesmu Evrovizije i time ušao u istoriju takmičenja.

Anita Simoncini je sa svojim ženskim bendom „The Peppermints“ nedavno branila boje San Marina na Dečijoj Evroviziji na Malti.

San Marino debitovao je na Evrosongu u Beogradu 2008. godine.

Međutim, prvi plasman u finale ovog takmičenja San Marinu je donela Valentina Moneta sa baladom „Maybe“ ove godine u Kopenhagenu posle uzastopnog trogodišnjeg učestvovanja na takmičenju pod zastavom ove zemlje.

Izvor
  • eurodiena.lt