Samo tačan pojam
Traži u naslovima
Traži u sadržaju
Traži u komentarima
Traži u člancima
Traži na stranama
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filtriraj po kategorijama
Albanija
Andora
Australija
Austrija
Azerbejdžan
Belgija
Belorusija
Blog
Bonus
Bosna i Hercegovina
Bugarska
Češka Republika
Crna Gora
Danska
Dečja Pesma Evrovizije
Estonija
Evrovizija 2015
Evrovizija 2016
Evrovizija 2017
Evrovizija 2018
Finska
Francuska
Grčka
Gruzija
Holandija
Hrvatska
Intervjui
Irska
Island
Italija
Izrael
Jermenija
Kipar
Letonija
Lični utisak
Litvanija
Luksemburg
Makedonija
Malta
Maroko
Mađarska
Moldavija
Monako
Nemačka
News in English
Norveška
OGAE vesti
Poljska
Portugalija
Rumunija
Rusija
San Marino
Slovačka
Slovenija
Španija
Srbija
Švajcarska
Švedska
Turska
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ukrajina
Uncategorized
Vesti
Zemlje
13.11-SER-Press-Conference-1

Utisci direktno sa Malte

Malta nas je dočekala puna svetla, kamen u tonovima zlata na baršunastom Suncu unosio je poverenje i izvesnu radost…to je prvi utisak koji smo imali…Ema je ushićeno gledala statue lavova “ja sam dupli lav” rekla je gotovo osvajački, i znao sam da ćemo se lepo družiti.

Ono što sam do sada saznao je da je Ema na mamu – borac i pobednik, što je velika kvalifikacija za uspeh…životni uspeh…njene_DSC0066 težnje, snovi i želje, su nešto što me je zaista iznenadilo…divno i svesno biće koje će biti veliki čovek, ako mene pitate.

Na VIP zabavi koja je priređena povodom otvaranja JESC 2014 u predvnoj Vardala palati iznenadio sam se sa koliko ljubavi i prijateljstva su sve delegacije prišle ekipi RTS-a,  čini mi se da je ESC zapravo jedna velika porodica koja neguje osnovnu i polaznu ideju manifestacije, a to je da se slavi jedinstvo kontinenta. Naša mala, ali odabrana ekipa u svakom trenutku se trudi da Srbiju predstavi na što bolji način, i vidim da uspevamo jer je predsednica Malte lično došla da nas pozdravi…zaista divna žena u Chanel kostimu, dala je Emi malteški krst i poželela joj uspeh…čini mi se da je ovo divan način uspostavljanja međuljudskih konekcija.

Dok je koračala među 1000 dece u jednoj privatnoj školi  koja je specijalno za Emu napravila neverovatan doček, razumeo sam da je ushićenje oko male Evrovizije jednako koliko i ushićenje oko velike…samo su uzrasti različiti…njihove ruke u njenom pravcu, aplauzi, i uzvikivanje Eminog imena, zaista je nije razlikovao od Loren, Ani  Lorak, Kalomire, Sirušo ili Jelene Tomašević…ona je bila njihova zvezda, i bilo je neprocenjivo videti isti pristup ali iz sasvim drugog ugla…Ovo je prvi put da radim Dečju Evroviziju, radio sam velike Evrovizije, ali ova ima posebnu notu jer, kako Laković kaže „deca su ukras sveta“ i jesu, trebate to da vidite odavde!

SAR_8231Voleo bih da naglasim da je Malteška Televizija prilikom intervjuisanja naglasila da Ema izgleda fenomenalno, da je moderna, svedena i aristokratska…da ahromatski izbor za koji smo se opredelili u kostimu je zapravo izdvaja u moru šarenila i moru dece koja se takmiče sa njom… meni lično je to bila velika satisfakcija, obzirom da znam sa koliko afiniteta i ljubavi  je Radio Televizija Srbije pristupila svemu.

Na prvoj probi Ema je briljirala, njen glas je fantastičan, sećam se da je Saška Janković bila jedina osoba čiji je glas za mene bio neprikosnoven, a imam taj utisak i sada, utisak da glas daje neverovatnu moć…Saška mi je je pevala Doris Day – Que Sera Sera (životna simbolika je prisutna), a Ema je pevala Beyonce…imam dva omiljena izvodjaca…Sašku i Emu.

Nakon generalne probe shvatio sam koliko je sve ovo savršeno, koliko se deca zabavljaju i koliko se vole, koliko su oslobođena bilo kakvog pritiska i koliko uživaju u svakom trenutku. Koliko smo svi isti i koliko ne postoje ikakve grenice ili razlike među decom pa samim tim i ljudima…jedno propagiranje ljubavi…ta energija je posebno naglašena u zajedničkoj pesmi, što ćete videti u subotu 15. novembra u direknom prenosu na RTS2. Budite sa nama, budite sa Emom, jer je Ema neko ko zaslužuje svu podršku na tom zvezdanom putu, kojim mora da korača jer ona to radi savršeno.