EMA2015_logo

145 pesama pristiglo za EMU 2015!

Na javnom konkursu za izbor pesama za EMU 2015, koji je trajao do 21. decembra, pristiglo je 145 pesama. Sada je na potezu stručni žiri koji treba da odabere maksimum 6 pesama koje će učestvovati na EMI 2015, i koje će se izvoditi uživo pred publikom. Takođe pored ovih 6 izabranih sa javnog konkursa, čuće se još 6 izvođača i pesama koje je pozvala RTV Slovenija i ukupno će nastupati 12 izvođača.

Pobednik EME 2015 predstavljaće Sloveniju u Beču, a on će biti poznat nakon dva kruga glasanja. U prvom krugu glasa stručni žiri koji će odabrati dvoje superfinalista, i njih dvoje će u narednom krugu ocenjivati publika tj. televotingom će biti odabrana pesma koja ide u Beč. 

Način glasanja će biti isti kao i za EMU 2011, kada je pobedu odnela Maja Keuc sa pesmom Vanilija, koja je kasnije u Diseldorfu izvedena pod nazivom No One i zauzela 13. poziciju što je najbolji rezultat Slovenije u poslednjih deset godina. A prošle godine pobednik EME je bila Tinkara Kovač sa pesmom Round and Round, koja je u Danskoj osvojila neslavno 25 mesto u velikom finalu.