The Voice of Italy, la finale

Albanija je odabrala – Elhaida Dani ide u Beč!

Kao što smo najavili, večeras je naš južni sused odabrao svog predstavnika za predstojeću pesmu Evrovizije. Tako je kartu za Beč dobila mlada albanska pevačica Elhaida Dani sa pesmom DiellOna je pobedila na 53. po redu festivalu – Festivali i Këngës, koji je tradicionalno način biranja albanskog predstavnika za najbolju pesmu Evrope. U večerašnjem finalu je nastupalo ukupno 18 izvođača, a njihov redosled je izgledao ovako: 

 1. Besiana Mehmedi & Shkodran Tolaj – Kështjella
 2. Bojken Lako Band – Të ndjej
 3. Emi Bogdo – Një femër
 4. Lindita Halimi – S’të fal
 5. Mjellma Berisha – Sot jetoj
 6. Enver Petrovci – Të vranë bukuri
 7. Erga Halilaj - Ti s’më njeh
 8. Rezarta Smaja – Më rrëmbe
 9. Jozefina Simoni – Mendje trazi
 10. Venera Lumani – Dua të jetoj
 11. Altin Goci – Rock për gjithë jetën
 12. Gjergj Leka – Himn
 13. Klajdi Musabelliu – Vetëm te ti besoj
 14. Saimir Braho – Kristal
 15. Estela Brahimllari – Kjo natë
 16. Marsela Çibukaj – S’muj
 17. Agim Poshka – Në rrugën tonë
 18. Elhaida Dani – Diell

U večerašnjem prenosu sve pesme su izvođene uz pratnju orkestra, a stručni žiri je bio taj koji je ocenjivao pesme, pored Elhaide Dani koja je zauzela prvo mesto, drugo mesto zauzeo je Bojken Lako Band i treće mesto Lindita Halimi. 

Elhaida Dani je mlada albanska pevačica, rođena 1993. u Skadru. Ova malada i vrlo talentovana pevačica prvi put se predstavila publici u albanskom šou programu Akademija za zvezde 2009. gde je i odnela pobedu,  a 2012. je učestvovala na takmičenju Glas Italije – gde je ubedljivo pobedila, sa čak 70% glasova publike. Pored mnogobrojnih nagrada Elhaida Dani će imati prilike da se takmiči i na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi – Pesmi Evrovizije, gde će pokušati da svojoj zemlji donese prvu pobedu. Dole možete da pogledate večerašnji pobednički nastup, a mi Elhaidi čestitamo na pobedi i želimo joj puno sreće u Austriji sledeće godine.