IMG_5856

Danica Krstić i Goga Stanić u trci za Beč!

Danas je u okviru emisije Nedeljno popodne koje se emituje iz Studija IV Radio-televizije Srbije na Beogradskom sajmu, održan izbor neafirmisanog kandidata koji će se sa dva afirmisana izvođača boriti za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije u Beču, a što su gledaoci mogli da vide kraj svojih malih ekrana.

Vladimir Graić, zajedno sa Leontinom Vukomanović, Draganom Ilićem Ilketom i Aleksandrom Kopcem izabrao je ukupno 13 takmičara sa audicija koje su se održale u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Užicu i Zaječaru, od ukupno skoro 300 prijavljenih kandidata, o čumu smo vas već izveštavali.

Emisiju je otvorila Nevena Božović, predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije u Malmeu 2013. kao članica grupe Moje 3 i predstavnica Srbije na Dečjoj Evroviziji u Roterdamu 2007. godine, otpevavši Molitvu sa kojom je Marija Šerifović donela prvu pobedu Srbiji u Helsinkiju 2007, a koju je upravo komponovao Vladimir Graić.

Takmičari su nam se predstavili kroz 10 različitih numera, u dogovoru žirija i takmičara, od kojih su 3 bili dueti:

1. Milena Milojević: Maroon 5 – She will be loved
Milena je izabrana na audiciji u Užicu. Stidira engleski jezik i književnost, svira gitaru.

2. Gordana Goga Stanić: Bijelo dugme – A i ti me iznevjeri
Goga ima 26 godina i dolazi iz Beograda. Diplomirala je ekonomiju, ranije nije nastupala, prvi put je pred kamerama. Želja joj je da se ostvari u pop muzici. Trenirala je odbojku, a još uvek se rekreativno bavi sportom.

3. Marija Lazić: Bruno Mars – Locked out of heaven
Marija ima 21 godinu i dolazi nam iz Beograda. Marija je već nastupala na Evroviziji kao prateći vokal beloruskoj pevačici Aljoni Lanskaji u Malmeu 2013. godine. Peva u bendu Profesori. Pevanjem se bavi od svoje 16. godine.

4. Dragan Sarić i Željko Sarić: Tony Cetinski i Toše Proeski – Lagala nas mala
Dragan iz Arilja je inženjer šumarstva za pejzažnu arhitekturu, ali i glumac. Ima 24. godine, piše i komponuje pesme. Željko ima 33 godine, džudo je majstor i profesionalni je MMA borac. Volontira u Zoološkom vrtu. Željko je pobedio na karaoke takmičenju “Cityvizija 2009” u organizaciji OGAE Srbija. 

5. Milica Dejanović: David Guetta ft. Kelly Rowland – When love takes over
Milica dolazi iz Niša i ima 30 godina. Bavi se horskim pevanjem. Članica je Blackberries benda. Voli da putuje.

6. Ivana Milojević: Vanna – Kao da me nema 
Ivana ima 21 godinu i dolazi iz Bora. Pre dve godine je učestvovala u Zvezdama Granda kada se plasirala među top 16 devojaka. Opet je u tom takmičenju i ove sezone. Završila je nižu muzičku školu. Trenirala je odbojku.

7. Anastasija Knežević i Varja Topalović: Kelly Clarkson – Stronger
Anastasija ima 16 godina i učenica je VIII Beogradske gimnazije, a Varja takođe ima 16 godina, pohađa III Beogradsku gimnaziju, peva etno pesme i pohađa školu tradicionalnog pevanja Bojane Nikolić. Ima crni pojas u karateu.

8. Jelena Milošev: Aleksandra Radović – Čuvaj moje srce
Jelena dolazi iz Novog Sada i ima 23 godine. Učestvovala je u Zvezdama Granda i Prvom glasu Srbije 2011. godine. Završila je srednju muzičku školu i još od 17 godina peva po različitim klubovima.

9. Petar Bošković i Nemanja Antonić: Mark Ronson – Uptown funk ft. Bruno Mars
Petar vuče korene sa Filipina, ali i Srbije, ima 26 godina. Učestvovao je u šou programima „Ja imam talenat“ i „Prvi glas Srbije“, gde je stigao do polufinala i iza sebe ima objavljen album za City Records sa naslovnom numerom „Ti si deo mene“. Nemanja ima 20 godina, dugo se bavi muzikom, što autorski što pevački, a nedavno je objavio svoj prvi singl „Srce od leda“.

10. Danica Krstić: Marija Šerifović – Bol do ludila
Danica dolazi iz Kragujevca, ima 19 godina i od svoje šeste godine se bavi pevanjem etno muzike. Pobednica je serijala Šljivik 2012. godine u konkurenciji vokalnih solista. Nastupala je uz najveća imena naše etno muzike u preko 11 zemalja.

Nakon izvođenjenja pesama, Mirna Radulović, predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije u Malmeu 2013. u okviru grupe Moje 3, izvela je pesmu Rise like a phoenix sa kojom je Končita Vurst donela pobedu Austriji na Pesmi Evrovizije u Kopenhagenu ove godine.

Vladimir Graić je na kraju programa je rekao da je odluka bila teška, ali i jednoglasna i saopštio da je žiri odlučio da izabere dva kandidata i to Danicu Krstić i Gogu Stanić. Graja je rekao da će u narednim danima doneti odluku da li će jedna od njih dve nastupiti zajedno sa afirmisanim izvođačima ili će nastupiti obe, možda u nekom duetu.

Ostanite uz evropesma.org, uskoro slede eksluzivne fotografije i izjave pobednica!

IMG_5852

Takmičari u zajedničkom pozdravu