Gruzija_balon

Gruzija: Poznati učesnici finala!

Gruzijski javni servis, GPB, objavio je imena pet učesnika nacionalnog finala koji će se 14. januara boriti za laskavu titulu najboljeg i time dobiti pravo da predstavlja svoju zemlju na Pesmi Evrovizije 2015. u Beču.

 Ovo su pet učesnika gruzijskog finala:georgia

- Misha Sulukhia

- Nina Sublati

- Eter Beriashvili

- “Niutone“ Band

- Edvard Maison

 

 

Nina Sublati:

Izvođač, kompozitor, nastavnik. Rođena 1995. godine u Moskvi. 2005. završava umetničku školu, 2008. muzičku školu, sekcija piano. U periodu od 2010 – 2011. bavi se muzikom i nastupa sa bendovima. 2013. godine Nina učestvuje u projektu “The Star“ gde odnosi pobedu i dobija nagradu od Londonskog instituta za muziku gde pohađa vokalnu obuku na najvišem nivou.

Eter Beriashvili:

Rođena 19.04.1972. Završava muzičku školu, sekciju violina. 2002. godine osniva vokalnu grupu „A’cappella Express“, koja je i dalje vrlo uspešna ne samo u Rusiji već i šire. Sarađivala sa mnogobrojnim pop zvezdama širom Gruzije.

Niutone Band: 

Grupa je osnovana u februaru 2013. pa samim tim ne može da se pohvali velikim uspesima, kao ni članovi ove grupe. Članovi grupe su Tamuna Babilua, Levan Abshilava, Zura Astamadze, Neither Abashidze, Shako Gelekva. Bend Niutone upravo radi na svom prvom albumu.

Misha Sulukhia:

Rođen 03.01.1989. u glavnom gradu Gruzije. Izvođač u raznim žanrovima muzike, najviše pop-rock. Svira razne instrumente – klavir, flautu, saksofon, violinu, gitaru… Učesnik mnogobrojnih projekata širom zemlje, u slobodno vreme voli da crta, čita i da se bavi sportom.

Edvard Maison:

Filmski direktor i snimatelj u isto vreme. Rođen 12.11.1989. Muzikom se bavi već 21 godinu i najčešće nastupa po restoranima, kafeima kao i klubovima čak i van Gruzije. Od ovogodišnjih pet učesnika, jedini je koji je ranije pokušao da predstavlja svoju zemlju na najvećem muzičkom takmičenju na svetu, a to se desilo 2012. godine.

Kompozicije odabranih kandidata biće predstavljene javnosti 31. decembra. U periodu od 1. do 14. januara uslediće objavljivanje video spotova svih učesnika. Pravi dokaz kako gruzijski javni servis svoje gledaoce ne drži ravnodušnim već sa velikim pravom u najboljem svetlu promoviše Pesmu Evrovizije, govori činjenica da će u tom periodu od 1. do 14. januara publika imati pravo da glasa i na taj način će biti uključena u projekat.

Nacionalno finale koje je zakazano za 14.01.2015. prenosiće uživo GPB kao i oficijalni sajt Pesme Evrovizije. Kombinovanjem glasova publike i petočlanog internacionalnog žirija dobićemo pobednika nacionalnog finala Gruzije.

Više informacija o takmičarima možete pronaći na oficijalnom gruzijskom evrovizijskom sajtu.