Foto: Prva
Foto: Prva

Neda Ukraden kao Kaliopi

U 9. epizodi šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ na Prvoj televiziji, koja je večeras emitovana, Neda Ukraden se našla u ulozi Kaliopi. Kada se dve regionalne zvezde nađu na istoj sceni to obično obećava spektakl, što je ovo svakako i bio. Neda je izvođenjem evrovizijske pesme iz 2012, predstavnice Makedonije, „Crno i belo“, impresionirala žiri čiji je specijalni član bila upravo Kaliopi. Ceo nastup, sjajna transformacija, te interpretacija i maska su zaista podsetili na makedonsku pevačicu, što je i sama Kaliopi priznala i pohvalila Nedu, a to je učinilila između ostalih i Marija Šerifović putem Tvitera. Nakon ovog nastupa, Kaliopi je izašla na scenu i sa Nedom ukrstila glas, otpevavši akapela nekoliko stihova Nedinog hita „Zora je“. Marija Mihajlović je istakla da je ovo Nedin najbolji vokalni nastup tokom šoua.

Pošto je svih 10 takmičara nastupilo, Kaliopi je otpevala svoju pesmu „Vučica“ sa poslednjeg albuma. Neda je na kraju podelila drugo mesto sa Nenadom Okanovićem sa 43 poena, uz maksimalnih 12 poena od Kaliopi, dok je pobednica epizode Tanja Savić zahvaljujući imitaciji Rijane.

Neda Ukraden je na Pesmi Evrovizije pevala prateće vokale Seidu Memiću Vajti koji je za Jugoslaviju pevao pesmu „Lejla“ na Pesmi Evrovizije 1981. i učestvovala na nacionalnim izborima 1969, 1975, 1976, 1981. i 1986. godine.

Nedin nastup možete pogledati na sajtu Prve.

Neda Ukraden kao Kaliopi

Neda Ukraden kao Kaliopi

 

Konačan redosled 9. emisije - pobednica Tanja Savić

Konačan redosled 9. emisije – pobednica Tanja Savić