Austrija_balon

Objavljena imena učesnika nacionalnog izbora Austrije

Austrijski nacionalni emiter, ORF, danas je objavio spisak od šesnaest učesnika koji su prošli početnu fazu takmičenja i plasirali se u prvu emisiju koja će biti emitovana 20. februara naredne godine. Samo šestoro njih će se plasirati u naredni krug takmičenja od kojih će samo jedan biti izabran za predstavnika zemlje domaćina narednog Evrosonga.

Spisak učesnika 

Celina Ann – I never loved a man
Clara Blume – Love and starve
Dawa – On the run
Folkshilfe – Seit a poa Tog
Johann Sebastian Bass – Heart of stone
Kathi Kallauch – Das Leben ist zu kurz
Kommando Elefant – Mein Design fürs Leben
Lemo – So leicht
Makemakes – Million Euro Smile
Mizgebonez – Murmeltier / Fitnesstraining
Renato Unterberg – Love
Royal Kombo – Ram pam pam
The Su’sis – This and that
Tandem – Zeig ihn mir
wo/Men – Happy
Zoe – Adieu

Datumi nacionalnog izbora Austrije

  • 20.2.  Emisija 1
  • 27.2.  Emisija 2
  • 6.3.    Emisija 3
  • 13.3.  Veliko finale

U prvoj emisiji, 20. februara, koja će biti u vidu audicije videćemo svih 20 učesnika od kojih će samo šest proći u naredni krug takmičenja. Njih će izabrati specijalna komisija. Oni koji prođu će u narednoj emisiji, 27. februara, pokazati svoje vokalne sposobnosti kao i to kako se snalaze na samoj sceni. Njih šestoro će u trećoj emisiji, 6. marta, premijerno otpevati po dve pesme koje će za njih praviti kako domaći, tako i strani autori tako da ćemo te večeri čuti dvanaest pesama. Samo šest izvođača i pesama će proći u veliko finale koje će se održati 13. marta. Pobedničku pesmu će izabrati žiri i publika u standardnom modelu glasanja 50% – 50%. Pobednik će naravno dobiti tu čast da predstavlja zemlju domaćina na jubilarnom Evrosongu.

Ove godine ORF je za svog predstavnika interno izabrao Končitu Vurst koja je sa pesmom „Rise like a phoenix“ pobedila i dovela Evrosong u Austriju nakon 48 godina.