Foto: ORF/Thomas Ramstorfer
Foto: ORF/Thomas Ramstorfer

Objavljena imena voditelja Pesme Evrovizije u Beču

Austrijski javni servis i domaćin naredne Pesme Evrovizije, objavio je imena voditelja ovog muzičkog takmičenja. Voditeljsku ekipu koja će voditi šou 19, 21. i 23. maja 2015. će činiti Mirjam VajhselbraunArabela Kisbauer, Alis Tumler i Končita Vurst. Glavna trojka su Mirjam, Arabela i Alis, dok će Končita biti u bekstejdžu.

Mirjam Vajhselbraun (Mirjam Weichselbraun) je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih voditelja u Austriji. Već je vodila velike događaje kao što su MTV Evropske muzičke nagrade, MTV video muzičke nagrade i velike festivale poput Rock am Ring pred 80,000 ljudi, ali i dodelu nemačkih filmskih nagrada 2013. Domaćin je tv šoua koji idu uživo, uključujući Ples sa zvezdama i Bečki operski bal. Za svoj šarm i nastup pred kamerom, nagrađena je više puta sa Romi nagradom. U februaru i martu će voditi i austrijski nacionalni izbor za Evroviziju.

Alis Tumler (Alice Tumler) je austrijska i francuska tv voditeljka koja radi za ORF i ARTE kanale. Bila je domaćin mnogih živih programa, KORA afričkih muzičkih nagrada u Južnoj Africi. Govori pet jezika, a kao tv prezenter na ARTE kanalu, vodi muzičke programe „One shot not“ i „ARTE Lounge“.  Zajedno sa voditeljom Andijem Knolom, vodila je „Die große Chance“ (Velika šansa), a vodila je i otvaranje Bečkog festiovala 2014. u Graskoj kući Rathausplatz.

Arabela Kisbauer (Arabella Kiesbauer) je karijeru započela krajem 80-ih godina na ORF-u, vođenjem programa za mlade „X-Large“,  nakon čega je prešla na privatnu nemačku televiziju gde je imala svoj tok šou „Arabella“.  2002. se vratila na ORF gde je vodila uspešan talenat šou „Starmania“, a trenutno radi na jednoj privatnoj austrijskoj televiziji. Od 2008. je angažovana  kao ambasador u timu za integracije Ministarstva inostranih poslova koje vodi Sebastijan Kurc. 20013. je dobila zlatnu medalju Republike Austrije za posvećenost toleranciji i borbi protiv rasizma.

Končita Vurst, pobednica Pesme Evrovizije u Kupenhagenu, javljaće se iz tzv. grin ruma – prostora u kome se nalaze izvođači tokom šoua. Osim toga, kao što to tradicionalno biva, ona će na sceni izvesti svoju pobedničku pesmu „Rise like a phoenix“. Već smo pisali o njenim aktivnostima tokom godine, među kojima je i učešće u humanitarnoj akciji ORF-a „Licht ins Dunkel“. Ove godine osim što je ostvarila značajnu pobedu za Austriju, visoko se rangirala i na Guglu, kao jedna od najpopularnijih ličnosti. 

Direktorka ORF-a, Katrin Cehner, prokomentarisala je izbor voditelja kao ekipu koja će u prvom planu preneti poruku uzajamnog poštovanja i kao ambasadori biti most između ljudi, zemalja i kultura, naše istorije i budućnosti.

Sleva na desno:  Arabela, Mirjam, Katrin i Alis

Sleva na desno: Arabela, Mirjam, Katrin i Alis

Izvor
  • ORF