OVC2014

OGAE Video Contest: Indila donela pobedu Francuskoj

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja OGAE Video Contest, u okviru mreže fanova Pesme Evrovizije, OGAE International je OGAE Francuska, zahvaljujući njihovom predlogu, Indilinom spotu „Tourner dans le vide“. Prošlog meseca, Indila je već donela Francuskoj pobedu na OGAE Song Contest-u, mada glasanje je ovog puta bilo daleko neizvesnije i borba se vodila između Francuske i Belgije do samog kraja. Glasanju je pristupilo 17 OGAE klubova.

Predlog OGAE Srbija, spot za pesmu „Ja volim svoj greh“ Marije Šerifović, zauzeo je 11. mesto sa 36 poena. Najviše poena smo dobili upravo od pobednika takmičenja, Francuza, koji su nam dodelili 7 poena.

Na ovom takmičenju lokalni OGAE klubovi širom Evrope predlažu video spotove za pesme, iz svoje zemlje, koji su objavljeni u poslednjih godinu dana, a koji ne mogu biti duži od 5 minuta. Ovo takmičenje se održava od 2003. godine, a najviše pobeda imaju Rusija i Francuska, po 3, zatim sledi Italija sa 2 pobede, dok su po 1 pobedu zabeležile Belgija, Ukrajina, Poljska i Portugalija.

Pogledajte detaljne rezultate glasanja (kliknite na sliku za uvećan prikaz) 

OVC2014_rezultati

Pobednički spot: Indila – „Tourner dans le vide“