Poljska_balon

Poljski predstavnik biće poznat početkom marta

MargaretPoljska nacionalna televizija TVP pozvala je popularnu pevačicu Margaret da predstavlja Poljsku na Evrosongu 2015 u Beču. Pevačica je objavila ovu vest tokom intervjua za internet šou 20m2. Margeret, koja je i modni bloger, rekla je da još uvek razmišlja, ali je ipak skeptična i verovatno neće prihvatiti poziv, jer smatra da je Evrosong mesto gde baš ne može da pokaže svoju muziku.

Drago mi je da ljudi žele da me vide tamo, ali verovatno neću da idem u Beč, nije sad vreme za to – rekla popularna plavuša i modna blogerka poznata po saradnji sa švedskim autorima i kontroverznom spotu za pesmu Thank you very much.

Internet portal Interia.pl podsetio je danas, da su pre Evrosonga 2014  i Donatan i Cleo rekli da ne žele da učestvuju na tom takmičenju da bi kasnije promenili odluku i konačno predstavljali Poljsku u Danskoj sa pesmom My Słowianie – We are Slavic, koja zauzela 14. mesto u finalu. Pre njih, Poljska je poslednji put uspela da se plasira u finale na Evrosongu u Beogradu 2008. godine. 

Prema nezvaničnim informacijama, TVP je pozvala još nekoliko poznatih pevača. Fanovi se nadaju da će u Beč možda ići npr. Sylwia Grzeszczak ili Brodka. Tabloid Fakt je objavio da jedna od top pevačica Doda nema šanse da predstavlja Poljsku zbog konflikta sa TVP. Sa druge strane poznati folk-rock bend Enej ne želi da ide na Evrosong zbog pravila da na sceni može da se pojavi najviše 6 izvođača, jer bend ima 7 članova. Cleo (ESC 2014) je izjavila, pre nekoliko dana, da bi se rado vratila na takmičenje ali da je još je rano za to. Evrosong je mesto gde sam naučila puno toga u životu, rekla je pevačica.

U oktobru je TVP objavila da će ponovo interno birati afirmisanog pevača, a odluku bi trebao da donese početkom marta. Poljska će u Beču imati pesmu koja će namenski biti pravljena za Evrosong, što nije bio slučaj ove godine, kada je izabrana pesma koja je već bila hit u Poljskoj.

Podsetimo se nastupa Poljske u Kopenhagenu:

Specijalno iz Poljske za evropesma.org: Maciej Błażewicz