Nemacka_balon

Pripreme za nemački izbor u toku

Nemačka će svog predstavnika za Beč izabrati početkom marta, ali pripreme su u punom jeku. U toku je prijava za izbor jednog takmičara koji se prijavljuju putem interneta, a rok za prijavu je produžen do 9. januara 2015. godin u 12 časova po lokalnom vremenu, a do sada je pristiglo 550 predloga.

Najboljih 10 takmičara sa interenet prijava će nastupiti u Großen Freiheit 36 klubu u Hamburgu 19. februara. Pobednik će dobiti kartu za učešće na nemačkom nacionalnom finalu koje će se održati 5. marta u TUI Areni u Hanoveru, gde će biti izabran nemački predstavnik u Beču. Domaćin obe večeri biće Barbara Šoneberger.

Najveći favorit među internet takmičarima, trenutno je En Sofi sa pesmom Get over yourself. Kandidatima je dozvoljeno da prijavljuju pesme koje su duže od 3 minuta, ali u slučaju da budu izabrane, moraće da zadovolje evrovizijska pravila.

Ostale pesme i kandidate možete pronaći na zvaničnom sajtu NDR, kao i kupiti karte za oba šoua, ali i okušati sreću da možda osvojite karte za takmičenje 19. februara.

Podsetimo da je Nemačka članica takozvane grupe „Velika petorka“, zajedno sa Italijom, Ujedinjenim Kraljevstvom, Španijom i Francuskom i nastupiće direktno u finalu 23. maja.

Prošle godine, Nemačku je predstavljala Elaiza sa pesmom Is it right.

Izvor