Danska_balon

Danska objavila učesnike nacionalnog izbora

Danski javni servis DR, objavio je učesnike nacionalnog finala Melodi Grand Prix-a, koji će se 7. februara boriti za predstavnika Danske u Beču.

Prošlogodišnji domaćin, prvi put je u javnost izašao sa celim pesmama, što ranijih godina nije bio slučaj.  Pre sedam dana najavljeno je da će pesme biti prezentovane danas, ali su u međuvremenu pesme „procurele“ u javnost. Razlog ovome je što su zvanični CD-ovi dostavljani na adrese naručilaca pre vremena. Podsetimo, sedam pesama je izabrano preko javnog konkursa na koji je pristiglo 687 pesama, dok su tri izabrane na osnovu internog poziva pojedinim autorima.

Ucesnici danskog nacionalnog izbora

Ucesnici danskog nacionalnog izbora

Upoznajte učesnike danskog izbora, a klikom na link preslušajte njihove pesme:

Danski nacionalni izbor će se održati 7. februaraOlborgu, u sportskoj dvorani Gigantium, a pobednika će izabrati publika i žiri. Nakon 2008. godine, žiri će ponovo glasati regionalno iz ukupno pet danskih pokrajina. 

Urednik zabavnog programa DR-a Jan Lagermand Lundme povodom objavljivanja učesnika i pesama kaže: Evidentno je da kvalitet pesama iz godine u godinu raste. Jedva čekam da vidim kako će Danska izbrati svog predstavnika – to neće biti ni malo lak posao.

Voditelji Melodi Grand Prix-a 2015 biće Esben Bjere i Jakob Rising.

Esben Bjere i Jakob Rising

Esben Bjere i Jakob Rising

 

Jakob je ovaj posao radio i ranije, ali Esben je nov u ovom poslu. Sa njim želimo da postugnemo nešto novo i moderno, ali i da održimo tradiciju, rekao je Jan Lagermand Lundme.

 

Izvor