clemens2

EMA 2015: Intervju sa Clemensom

Jedan od učesnika ovogodišnjeg slovenačkog izbora za Pesmu Evrovizije u Beču je Clemens. Donosimo vam intervju sa njim povodom njegovog učešća na EMI 2015.

Zdravo Clemens. Hvala ti što si se odazvao našem pozivu za ovaj intervju.

- Zadovoljstvo je moje. Hvala vama što ste me kontaktirali. :)

Zamolio bih te da se malo predstaviš našim čitaocima?

- Ja sam student, imam 22 godine, i moji snovi uključuju muziku, glumu i performans. CLEMENS je moj muzički projekat. Prvo sam počeo sa snimanjem obrada popularnih pesama i objavljivanju istih na YouTube-u, ali sam shvatio da imam sposobnost da pišem svoju muziku. Moj prvi singl Pozab na bonton je postao instant hit na radiju u Sloveniji. Trudim se da pišem kvalitetne pop pesme koje su slušljive, da imaju dobre vibracije, i tekst koji se brzo pamti.

Kada si odlučio da se prijaviš za EMU?

- Uviek sam želeo da prisustvujem EMI, i ove godine kao novi umetnik u Sloveniji, izborio sam se za svoju poziciju na ovom takmičenju. Prošao sam konkurs, što je neverovatno za mene, i pokazuje da su moj trud i odlična pesma pokazali kao prava stvar za EMU. Zaista sam srećan i počastvovan što sam deo EME.

Možeš li nam reći nešto o svojoj pesmi?

- Moja pesma predstavlja priču u kojoj se svako malo ili više može pronaći. Nije previše komplikovana, a glavni cilj je bio da se svi zabave, pa se nadam da će se ljudi to i osetiti.

Među ostalim takmičarima, koga smatraš najvećim rivalom?

- Nisam čuo pesme drugih učesnika, ali sama prilika da budem na EMI je za mene, kao novog izvođača u Sloveniji koji ima jedan hit singl, neverovatno!

Koja je tvoja omiljena pesma koju je Slovenija poslala na Evroviziju, a koja od onih koje nisu slovenačke?

- Moja omiljena slovenačka pesma mora biti Sestre – Samo ljubezen. Bila je vrlo zabavna i brzo je ulazila u uho. Od ostalih jako volim pesmu Marije Šerifović, Molitvu, i dalje kada je poslušam se naježim.

Na kraju imaš li neku poruku za naše čitaoce?

- Želim pozvati sve vaše čitaoce da pogledaju i poslušaju moj spot za pesmu Pozab na bonton, kao i da lajkuju moju Facebook stranicu Clemensofficial i da prate sve što se dešava sa Emom. Ja ne mogu dočekati da vam predstavim moj novi singl i pesmu sa kojom ću nastupiti na EMI 2015. Lep pozdrav svima!