imageICE

EMA 2015: Intervju sa grupom I.C.E.

OGAE Srbija vam donosi još jedan u nizu intervjua sa učesnicima slovenačkog nacionalnog izbora, EMA 2015. Ovoga puta popričali smo sa grupom I.C.E. Pročitajte kako su oni odgovorili na pitanja koja su dobili i ostali učesnici.

Za početak nam recite nesto o sebi kako bi vas evrovizijska publika bolje upoznala.

I.C.E. je pop rock grupa koja je nastala 2005. godine. Naša muzika je energična, pozitivna, a karakteriše je i snažni vokal naše pevačice Renate. Našim slušaocima smo najpoznatiji po pesmama „Na liniji“ i „Kje si zdaj“.

Kada ste odlučili da se prijavite za EMU 2015?

Da se prijavimo za EMU 2015, odlučili smo se veoma kasno, oko nedelju dana pre isteka roka za prijave. Ove godine takođe planiramo da izdamo novi studijski album i EMA je prava prilika za veliku promociju naše muzike široj publici. Danas, u medijima je jako malo pažnje posvećeno rok muzici, a EMA je verovatno najznačajniji muzički događaj godine, tako da smo bez imalo oklevanja odlučili da se prijavimo. Istovremeno bismo imali ogromnu čast da predstavljamo Sloveniju na tako prestižnom događaju kao što je Evrosong.

Možete li nam reći nešto o svojoj pesmi?

Naša pesma je energičana, strastvena, glasna i ima jak ritam. Verujemo da je za dobru pesmu potrebna i ideja, što naš bend ima. Nadamo se da će slušaoci dobiti pravu sliku o nama i da će im se svideti.

Koga od ostalih učesnika smatrate najvećom konkurencijom?

Nažalost nismo još imali priliku da čujemo pesme drugih učesnika, tako da je to jako teško reći. Svi odabrani umetnici su odlični i svako je u drugačijem žanru, tako da je ovogodišnja EMA bogata raznovrsnim spektrom muzike. U osnovi mi nismo konkurentno naklonjeni. Mislimo da muzika nije takmičarska disciplina. O pobedi će na kraju odlučiti slušaoci i sve zavisi od njihovog ukusa.

Koja je vaša omiljena pesma koja je predstavljala Sloveniju na Evroviziji, a koja evrovizijska uopšte?

Od slovenačkih, najupečatljivija nam je „Samo ljubezen“ od Sestara. Od ostalih najradije se setimo Lordija i Tajči. Prva je totalno u našem stilu, kao da nam je na koži pisana, a druga je rado slušana među omladinom, ali nam i donosi nostalgiju za onim vremenom.

Vaša poruka onima koji čitaju ovaj intervju?

Uživajte u životu i sledite svoje snove!

Hvala vam puno na vremenu koje ste izdvojili da odgovorite na ova pitanja. Puno sreće vam želimo.

Nema na čemu. Bilo nam je zadovoljstvo.