BojanaStamenov1

Intervju: Bojana Stamenov

Danas vam donosimo drugi intervju, sa učesnicima nacionalnog izbora Srbije za Pesmu Evrovizije 2015. Ovog puta, pričali smo sa Bojanom Stamenov.

Odakle ideja da uđeš u trku za našeg predstavnika na Pesmi Evrovizije i da li si o tome razmišljala i ranije?

- Ideja, neeee… Više je to detinji san… nekako kroz sav moj rad i sve što sam do sada prošla dovelo je do toga da eto, budem jedan od kandidata na nacionalnom izboru kojim će se možda i ostvariti san.

Da li ti je ovo prva saradnja sa Vladimirom Graićem i kako je do nje došlo?

- Da, ovo nam je prva saradnja. Pozvao me je telefonom, pitao da li bih ja uopšte želela tako nešto, i pristala sam, bez razmišljanja!

Da li ti je bilo bitno ko će ti biti konkurencija na nacionalnom izboru?

- Više mi je bilo bitno sa kim ću se družiti, i  moram priznati da mi je konkurencija super!

Možeš li nam nešto reći o pesmi koju ćeš izvesti na nacionalnom izboru?

- Pesma je festivalskog karaktera i nosi jednu opštu  poruku, lepu poruku. Jedva čekam da je kao interpretator predstavim publici, jer će to biti moje prvo predstavljanje sa pesmom koja je pisana za mene.

Ističeš se svojim snažnim glasom i energičnim nastupima. Da li ćemo na izboru videti Bojanu u nešto drukčijem izdanju, npr. sa nekom koreografijom?

- Još nismo definisali sam nastup, ali ako dođe do koreografije, s’ obzirom da imam koreografiju uz pevanje u predstavi u dečijem pozorištu, što da ne, daću sve od sebe!

Šta bi za tebe značilo da predstavljaš Srbiju na Pesmi Evrovizije?

- Sreća, ponos…. dokaz da veliki rad daje velike rezultate i ostvaruje želje.

BojanaStamenov2Kakvo je tvoje mišljenje o preostala dva kandidata, Aleksi Jeliću i Danici Krstić?

- Aleksu znam od ranije, čak smo i sarađivali par puta. Njegova energija je neiscrpna i veoma se radujem njegovom nastupu jer verujem da nas tu čeka neka dobra koreografija uz sjajno pevanje. Danica je jako mlada i koliko sam informisana uspešna u tome što radi. Baviti se etno pevanjem nije nimalo lako, znam to, jer sam i sam svirala i pevala etno muziku po završetku srednje muzičke škole. Svako ko ume, a Danica to izuzetno radi, da peva naš etno, skidam kapu!

Da li pratiš Pesmu Evrovizije i imaš li možda omiljenu pesmu sa ovog festivala?

- Od kako smo se opet uključili na Pesmu Evrovizije 2004. godine, kada nas je predstavljao Željko Joksimović, pratim. Nema diskusije, pesma koja me uvek pomeri s’ mesta, MOLITVA.

U slučaju da pobediš, da li bi u Beču radije izvela pesmu na srpskom ili engleskom jeziku?

- Da sačekamo 14. i 15. februar, pa ako pobedim na nacionalnom izboru tada ćemo o tome odlučiti. Za sada, samo želim da je otpevam!

Široj publici si pre svega poznata po učešću u trećoj sezoni šoua “Ja imam talenat”. Da li si zadovoljna ishodom takmičenja i onim što je usledilo nakon tvog pojavljivanja u njemu?

- Ne bih mogla biti zadovoljnija, ljudi u mojoj zemlji, čak i u regionu, su me zavoleli i dali veliku podršku… naravno otvorilo se mnogo vrata… Sam dokaz tome je i učešće na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije na Evrosongu.

BojanaStamenov3Reci nam nešto o tvojim počecima u muzičkim vodama. Ko te je inspirisao da se baviš muzikom?

- Tata je krivac za to. On je muzičar i prepoznao je taj talenat… uputio me je na muziku i kada sam pronašla svoj put, prepustio mi je kormilo. Najveća inspiracija za bavljenje muzikom je ljubav prema muzici, u mom slučaju pevanju.

Sa kim si do sada sarađivala i nastupala i gde te publika može čuti?

- Ahhh taj spisak bih morala i sama da sednem da sastavim. Ali evo… mogu da se pohvalim da sam delila binu sa Biserom Veletalnić, sa pobednikom Evrosonga 2009. Aleksandrom Ribakom, Rambom Amadeusom, Dejanom Petrovićem, Dragoljubom Đuričićem… Trenutno će publika morati da se strpi da prođe izbor za pesmu Evrovizije 2015, a o svojim kretanjima i nastupima uvek obaveštavam na svojim FB i Twitter profilima.

Koje koncertne nastupe bi izdvojila kao najbolje?

- Runjićeve večeri 2013. Za sada su na prvom mestu. Uvek se trudim da dam sve od sebe.

Da li pripremaš album i kada možemo da ga očekujemo?

- Planiram, da. Ako sve bude kako treba s’ jeseni počinjemo sa radom.

Da li si razmišljala da sa nekim snimiš duet?

- Da, lepo je raditi u timu. Ako bih vam nabrojala sa kim bih od kolega to želela da uradim, može ceo album da se napravi… hahaha… ali recimo da bi mi ultimativno ostvarenje jedne od mnogih želja bilo da snimim duet sa Čakom Kan.

Imaš li poruku za fanove Pesme Evrovizije?

- Budite nam zdravi i veseli, a mi ćemo vas nagraditi dobrim pesmama!!! I hvala vam na podršci!

Bojana hvala ti puno na izdvojenom vremenu, želimo ti puno sreće na nacionalnom izboru i daljoj karijeri.

- Hvalaaaa!!!

 Pogledajte neke Bojanine nastupe:

„Think“ (Finale 3. sezone Talenta)

https://www.youtube.com/watch?v=_wDBfhFAOV0

„Oluja“ (Runjićeve večeri 2013)

„I feel free“ (Foam fest 2012)