Kipar_balon

Kipar: Rezultati poslednje audicije

Sinoć je održana poslednja kvalifikaciona emisija kiparskog nacionalnog izbora i još dva kandidata su izborila svoje mesto u narednoj fazi – Eurochallenge, koji je na programu 18. januara.

Od ukupno 8 kandidata koji su nastupili u šestoj audiciji, dalje su se plasirali:

Panagiotis KoufogiannisWithout Your Love i
Kyriakos GeorgiouShake Dat

Oni će se pridružiti do sada izabranim kandidatima: Eva Diva, Emily Charalambous, Charalambos “Luna” Iosif, Maria Evangelou (prva audicija); Christina Tselepou, Valence, Pieros Kezou, Maria Moskofian and Christiana Chatziiordanus, Ioanna Protopapa (druga audicija); Eleni Irakleus, Doody, Nearchos Evangelou & Charis Savva, Christos Rialas (treća audicija); Minus One, Giannis Karagiannis (četvrta audicija); Yuri, Apollonia, Hovig (peta audicija).

Ovog petka 20 kandidata koji su prošli u naredni krug će izvesti svoju evrovizijsku pesmu, a dalje će ih proći samo polovina, to jest njih 10.

Takođe žiriju će se pridružiti i dva dobro poznata imena u evrovizijskom svetu. Kompozitor iz Grčke čije su pesme predstavljale više zemalja na ovom takmičenju – Dimitris Kontopoulos i šef delegacije Švedske – Christer Björkman.

U drugoj emisiji Euroizazova 10 kandidata će pevati neku evrovizijsku pesmu po svom izboru uz pratnju klavira, a osim žirija, pitanja će im postavljati i novinari.

U finale, koje je na programu 1. februara, će se plasirati njih 6 i tada će ponovo otpevati svoje pesme sa kojima pretenduju da predstavljaju ovu mediteransku zemlju.

Glasanje u finalu počeće odmah po proglašenju finalista.

Sada kada je lista kompletirana, recite nam da li imate svoje favorite?