LisaAngell2

Liza Anžel predstavlja Francusku na Evrosongu 2015.

Francuski javni servis, tačnije njegov drugi kanal (France 2) koji je ove godine zadužen za interni izbor njihovog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beču objavio je jutros da će tu čast ove godine dobiti Liza Anžel (Lisa Angell) sa numerom N’oubliez pas. Autor kompozicije koju će ova pevačica izvesti u finalu Eurosonga je Robert Goldman.

Liza Anžel je rođena 1968. godine i neki je smatraju francuskim „odgovorom“ na Suzan Bojl (Susan Boyle). Zahvaljujući velikom muzičkom talentu i ljubavi prema muzici ova pevačica je od malih nogu pobeđivala u raznim talent šou programima nakon čega upisuje i muzički konzervatorijum. Međutim, kako tamo nije uspela da ostvari svoju želju i bavi se muzikom koja je zanima, a to je savremena a ne klasična muzika, napušta studije nakon 8 meseci i počinje da nastupa po barovima širom Azurne obale. Prekretnicu u karijeri i širu popularnost donosi joj priključenje mađioničarskim predstavama čuvenog umetnika Danija Larija (Dani Lary) i učešće u njegovim predstavama pod nazivom „Zamak tajni“ (Le Chateau des Secrets) i u tv programu „Najveći svetski kabare“ (Le Plus Grand Cabaret du Monde). Nakon toga upoznaje se sa producentom Patrikom Sebastijanom (Patrick Sebastien) koji je uključuje u talent program na prvom kanalu nacionalne televizije pod nazivom Les Annees Bonheur. Svoj debi „božanski“ album (Les Divines) snimila je 2011. godine na kojem je, osim obrada velikih hitova Edit Pjaf (Edith Piaf), Šarla Aznavura (Charles Aznavour) i Bet Midler (Bette Midler) imala i nekoliko novih pesama.

Na kraju, poslušajte i procenite da li će sa ovom numerom Francuska uspeti ove godine da ostvari bolji plasman nego što je to bilo prethodnih godina kada je za njihove predstavnike, uglavnom, bio rezervisan donji deo tabele.

Poslušajte francusku evrovizijsku pesmu „N’oubliez pas“ i recite nam kako vam se dopada.

Izvor
  • France 2