Spanija_balon

Marta Sančez predstavnik Španije u Beču?

Prema pisanju portala esctoday.com, a koji se poziva na svoje izvore u španskoj nacionalnoj televiziji (TVE)  kao i na pisanje nekih španskih novina i portala, pop-diva Marta Sančez (Marta Sanchez) trenutno slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za predstavnika ove zemlje na Eurosongu u Beču. Ovaj portal navodi i da će, po svemu sudeći, Španija ove godine interno izabrati svog predstavnika, što dodatno potpiruje ove špekulacije. Osim Marte, kao potencijalni kandidati se još spominju i Edurn (Edurne), Dijana Navaro (Diana Navarro) i Pablo Alboran.

MartaSancezMarta Sančez u svojoj domovini slovi za jednu od najvećih zvezda pop-muzike. Početak njene uspešne karijere vezan je za grupe Cristal Oscuro (u veoma kratkom periodu) i Olé Olé, čiji je glavni vokal postala 1985. godine. Prvi hit ove grupe je bila obrada pesme Lili Marlen. Nakon napuštanja benda 1991. solo-karijeru započinje 1993. godine debi albumom Mujer (Žena). Već prvi singl Desesperada (Očajna) dospeva na vrhove španskih lista ali i na američke top-liste. Sa drugim albumom i pesmom Dime la verdad (Reci mi istinu) postiže svetsku slavu. Do danas je snimila 10 veoma popluarnih i slušanih albuma od kojih poslednji, za sada, je izašao 2010.

Željno iščekujemo da vidimo da li su ova nagađanja španskih medija tačna i da li to možda znači da Španija ove godine ponovo pokušava da ozbiljno pristupi ovom takmičenju i, možda, posle punih 46 godina ponovo vrati Eurosong u „latino“ ritmove i nadamo se malo inventivnije naslove. Podsećanja radi Španija je jedinu „solo“ pobedu odnela, daleke, 1968. godine (Masiel sa pesmom La la la pobedila u Londonu). Već sledeće godine, u Madridu pobeđuje Lulu (pesma Boom bang bang) ali ju je podelila sa UK, Francuskom i Holandijom.

Izvor
esctoday