YdqLtMapB9iWuK8wSkNykwD_l6aa7Vc_2JHkgzOIR1Fw

Predstavljeni učesnici norveškog izbora

NRK, norveški javni servis, predstavio je učesnike nacionalnog izbora Melodi Grand Prix 2015.

Umesto najavljenih 10, 14. marta u Oslo Spektrum Areni, nastipiće 11 kandidata. Podsetimo, NRK je primio preko 800 prijava zainteresovanih da Norvešku predstavljaju na Pesmi Evrovizije u Beču. Specijalna komisija izabrala je 11 kandidata.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljeni su kandidati norveškog nacionalnog izbora. Klikom na link možete pogledati predstavljanje svakog od kandidata, koji su praćeni melodijama njihovih pesama.

Treba napomenuti da se iza imena Tor i Betan, kriju Elizabet Andreasen i Tor Endresen, raniji predstavnici Norveške na Pesmi Evrovizije.

qbSCC3hjPUb1ks4K5oL0zwYaGBlUCVVLueSt_BANQ7Dw

Elizabet Andreasen i Tor Endresen

 

Elizabet Andreasen je na evorivizijskoj pozornici nastupala 1985, 1994. i 1996. godine, a 1985. godine je zabeležila i prvu pobedu za Norvešku u okviru sastava Bobbysocks. Prvi susret sa evrovizijskom scenom, Elizabet Andreasen zabeležila je 1982. godine, ali pod zastavom Švedske, u okviru grupe Chips. Tor Endresen je na Pesmi Evrovizije nastupio 1997. godine sa pesmom San Francisko, ali je završio na poslednjem mestu, sa 0 poena.

Silija Njumen i Kar Magnus biće voditelji Melodi Grand Prix-a 2015. Norveška televizija je ove godine odlučila da vrati orkestar na nacionalni izbor i na taj način omogući takmičarima što bolju prezentaciju uživo. 

Prošle godine, u Kopenhagenu, Norvešku je predstavljao Karl Espen sa pesmom Silent storm, zauzevši 8. mesto u velikom finalu.

 

Izvor