IMG_9855

Srpski predstavnik u nacionalnom finalu Švajcarske

Nacionalno finale za izbor predstavnika Švajcarske na Evrosongu u Beču održava se večeras od 20:10 časova, a na njemu će se pojaviti i jedan Srbin – Rade Mijatović koji će nastupiti u sastavu benda Timebelle.

Rade Mijatović

Rade Mijatović

Rade Mijatović je rođen 25. aprila 1986. godine u Lazarevcu. Još od malih nogu je krenuo da svira harmoniku. Završio je muzičku školu – odsek harmonika, a 2001. godine odlazi u Kragujevac gde upisuje muzičku Gimnaziju u klasi mr  Miljana Bjeletića. Tokom ovog perioda obrazovanja, on je pohađao seminare uglednih profesora, iz svetske harmonikaške scene, kao što su Viaceslav Semionov, Boris Lenko, Juri Shishkin, Mika Vairinen, Elizabet Moser i drugi. 2005. godine upiszje Visoku muzičku školu u Bernu, Švajcarska u klasi profesora Teodora Ancelotija. Tokom studija učestvuje na mnogim festivalima i sarađuje sa eminentnim orkestrima. Na muzičkom festivalu Dietrich Buktehude u Frajburgu dobija nagradu za najbolje izvođenje njegove muzike. Učestvovao je na brojnim takmičenjima gde je osvajao nagrade, a svoje solo koncerte održao je u Srbiji, Francuskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji, Španiji, Portugaliji, Austriji, Grčkoj, Češkoj, Slovačkoj, Nemačkoj i mnogim drugim zemljama.

Rade je član grupe Timebelle, koja pored njega broji još 5 članova, koji za sebe kažu da su spoj različitih jezika i kultura i nude evropsku muziku sa jednistvenim ukusom. Više informacija o grupi Timebelle možete naći na njihovom zvaničnom sajtu.

Timebelle će večeras na nacionalnom finalu Švakcarske nastupiti sa pesmom Singing About Love. Grupu je u finale izabarala televizija SRF, za nemačko govorno područje.