ADal_live

A Dal: Blog uživo (FINALE)

Večeras će pored Slovenije, Moldavije i Finske, svog predstavnika izabrati i Mađarska. Naši severni susedi biraju putem nacionalnog izbora A Dal 2015, koji se pokazao kao odličan recept, jer otkako je počeo da se primenjuje 2012. godine, mađarski predstavnici ostvaraju sve bolje rezultate. U konkurenciji za odlazak u Beč je 8 kandidata. 

Spisak finalista:

  • Ádám Szabó – Give me your love
  • Bálint Gájer – That’s how it goes
  • Boggie – Wars for Nothing
  • Ív – Fire
  • Kati Wolf – Ne engedj el
  • Passed – Mesmerize
  • Spoon – Keep marching on
  • Zoltán Mujahid – Beside you

Finale počinje u 20:25 i možete ga pratiti na kanalima M1 i Duna World, kao i onlajn na zvaničnom sajtu A Dal-a ili eurovision.tv.

Četvoročlani žiri u sastavu Magdi Rúzsa, Jenő Csiszár, Pierrot i Philip Rákay, dodeljujući 4, 6, 8 i 10 poena, odabraće 4 najbolje pesme za koje će potom publika glasati slanjem SMS-a ili preko  mobilne aplikacije i na taj način odabrati pobednika.

Tim Evropesma.org se nalazi na licu mesta i izveštavaće vas o dešavanjima u studiju i bekstejdžu. Za vas slikom i rečju izveštavaju Stefan Resimić i Aleksandar Pešić. Budite sa nama!

Uživo iz Budimpešte

Ovo je blog uživo, koji će se automatski ažurirati, tako što će se najnovije poruke same pojavljivati na vrhu. Stoga, nije potrebno da ponovo učitavate stranicu, kako biste videli najnovije komentare.

23:21
Nenad Pribak

Preslušajte pobedničku pesmu:

22:27
Stefan Resimić

Pobenik A Dala 2015 i predstavnik Mađarske u Beču je Boggie sa pesmom Wars for Nothing.

Ostanite uz naš blog, jer sledi ekskluzvni intervju sa pobednicom.

22:15
Stefan Resimić

Na sceni je sada prošlogodišnji predstavnik Mađarske Andras Kallay Saunders. Izvodi svoju evrovizijsku pesmu Running, ali i hit singl Juliette.

22:05
Stefan Resimić

Kao interval act upravo nastupa band Leander Rising.

22:03
Stefan Resimić

Nakon izbora superfinalista od strane žirija, počinje glasanje publike koje će trajati 20 minuta.

22:01
Stefan Resimić

U superfinale po odluci žirija prolaze: Adam Szabo, Boggie, Mujahid Zoltan i Spoon.

 

21:53
Stefan Resimić

Nakon predstavljanja svih kandidata čekamo odluku žirija, koji će izabrati 4 kandidata, tako što će dodeliti 4, 6, 8 i 10 poena.

21:45
Stefan Resimić

Poslednji takmičar za večeras je Mujahid Zoltan. On je čak doneo i baklju na scenu. Došlo je čak i do presvlačenja, jer je isprva nosio plašt, a sada je u belom odelu sa crnim motivima. I on daje odličan vokal performans. Bilo bi šteta da sav taj trud ode uzalad.

21:39
Stefan Resimić

Scena u studiju mađarske televizije gori. Na sceni je Iv sa pesmom Fire. Slobodno mogu reći da ona zvuči najbolje večeras. Jednostavan i sveden nastup. Po meni bi trebalo da pobedi.

21:29
Stefan Resimić

Bend Passed sa pesmom Mesmerize je stigao do finala zahvaljujući glasovima žirija. Članovi su iz Mađarske, Slovačke i Poljske. Vrlo mlake reakcije dolaze od publike iz studija. Iako imaju veoma zanimljiv nastup ne verujem da će njihova pesma dopreti do velikog broja glasača, jer je njihova muzika vrlo specifična.

21:22
Stefan Resimić

Adam Szabo pre samog nastupa

11040357_10204937723835557_1357056942_n

21:18
Stefan Resimić

Adam Szabo sa pesmom Give me your love nastupa peti. Iako deluje malo uplašeno, zvuči ok. Njegov nastup upotpunjuju bubnjar i četiri prateća vokala. Sve u svemu, fin emocionalan nastup, ali ja ga ne vidim kao pobednika.

21:11
Stefan Resimić

Kati Wolf je predstavljala Mađarsku 2011. godine u Dizeldorfu. Bila je favorit fanova, ali nažalost nije ostvarila značajan rezultat. Tada je bila izabrana interno, a u večerašnjem nacionalnom finalu nastupa četvrta sa pesmom Ne engedj el. Sećate se da je zvučala jako loše onda. E sada su se njene vokalne sposobnosti dosta popravile i sa četiri prateća vokala zvuči odlično.

21:06
Stefan Resimić

Izvođači su u „green room-u“ i pričaju o svojim očekivanjima.

20:58
Stefan Resimić

OneDirection sleće na scenu i nastupaju treći. OneDirection? Da, da, ali iz mađarske kuhinje. Boy band Spoon i pesma Keep marching on je osvojila srca devojčica u Mađarskoj i stigla je u finale A Dal-a. Momci stvarno zvuče dobro, a tu je i njihova amajlija – plišano prase.

20:52
Stefan Resimić

Upravo smo čuli drugog takmičara, tj. takmičarku. Večeras druga nastupa Boggie sa pesmom Wars for nothing. Sa četiri prateća vokala i gitaristom, upriličen je vrlo emocionalan nastup. Pesma šalje vrlo važnu poruku, ali da li je ona pravi izbor za Evroviziju?

20:47
Nenad Pribak

A evo i slika nekih učesnika pre samog showa. I sami možete videti da je atmosfera baš vesela.

20:43
Stefan Resimić

Došlo je vreme i za prvog izvođača. Gajer Balint otvara mađarsko nacionalno finale sa pesmom Thats How It Goes. Kao i u polufinalu sa njim nastupaju četiri balerine, koje su mnogo bolje odevene nego u polufinalu. On zvuči odlično, pa sudeći po njegovom nastupu možemo reći da nas očekuje odličan show.

20:36
Nenad Pribak

Voditelji predstavljaju žiri, a to su Magdi Rúzsa, Jenő Csiszár, Pierrot i Philip Rákay, koji će izabrati 4 pesme, a publika će od njih izabrati pobednika

20:28
Stefan Resimić

Počelo je finale A Dal-a, učesnici pevaju zajedničku pesmu.

18:20
Stefan Resimić

Uoči večerašnjeg izbora donosimo vam slike iz Budimpešte. Ako se pitate zašto ne vidite ni jednu sa reklamom A Dal-a, to je zato što je budžet ove godine manji, pa je fokus prenet na reklamiranje na kanalima MTV-a. Večeras očekujte još slika, iz studija, sa učesnicima, i naravno intervju sa pobednikom ili pobednicom, koga će izabrati žiri i publika. U svakom slučaju, odličan šou je pred nama i budite uz nas i naš blog uživo.

Foto: Aleksandar Pešić

IMG_3439

IMG_3750

Za više fotografija kliknite na donji link.